GP Άμπου Ντάμπι: Νικητής, πρωταθλητής και αυλαία με Hamilton!

O φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής έκλεισε τη φετινή σαιζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο τελευταίος γύρος του φετινού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, στη Yas Marina του Άμπου Ντάμπι. Πρωταγωνιστής, για άλλη μία φορά ο συνήθης ύποπτος, Lewis Hamilton, ο οποίος ανέβηκε για ακόμα μια φορά στην ψηλότερη θέση του βάθρου.

Δεύτερος τερμάτισε ο Max Verstappen με τη Red Bull, ενώ τρίτος ήταν ο Charles Leclerc με τη Ferrari μπροστά από τους Valtteri Bottas και Sebastian Vettel. Για να δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών και κατασκευαστών, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΙΑΣ Η ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΩΝ

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton κέρδισε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με στρατηγική μιας αλλαγής από μέση σε σκληρή γόμα. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Max Verstappen της Red Bull που τερμάτισε δεύτερος. Παραταύτα ο Charles Leclerc της Ferrari, ο οποίος τερμάτισε 3ος, ακολούθησε μια διαφορετική στρατηγική προσθέτοντας στην αρχική του στρατηγική μέσης/σκληρής γόμας, ένα τελευταίο μέρος με τη μαλακή γόμα. Έτσι είχε το πλεονέκτημα της έξτρα ταχύτητας στο κρίσιμο τελικό μέρος του αγώνα. 

ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

ΠΩΣ ΑΠΕΔΩΣΕ Η ΚΑΘΕ ΓΟΜΑ

MARIO ISOLA, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ F1 ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

“ Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνολική απόδοση, των ελαστικών, ειδικά όσον αφορά στις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας μας,. Είδαμε μερικά μεγάλα μέρη αγώνα και μικρή πτώση απόδοσης λόγω υπερθέρμανσης. Επίσης είχαμε πολλές διαφορετικές τακτικές και ωμή ταχύτητα, το ρεκόρ ταχύτερου γύρου αγώνα που κρατούσε μια δεκαετία έσπασε τελικά με σχετικά παλιά ελαστικά σκληρής γόμας. Αυτό δεικνύει τη σταθερή βελτίωση απόδοσης που είδαμε στη Formula 1 φέτος, κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για το μέλλον. Τώρα επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις δοκιμές εξέλιξης για το 2020 και το απώτερο μέλλον, παραμένοντας στη Γιας Μαρίνα. Την Τρίτη και την Τετάρτη όλες οι ομάδες θα δοκιμάσουν μια γκάμα ελαστικών για το 2020 και θα έχουν την ευκαιρία να τη συγκρίνουν με τα ελαστικά του 2019. Μετά απ’ αυτό θα γίνουν δοκιμές και στα ελαστικά 18 ιντσών για το 2021, αυτές θα είναι οι τελευταίες μας φετινές δοκιμές. Συγχαρητήρια στο Lewis Hamilton και τη Mercedes όχι μόνο για την εμφατική νίκη στον αγώνα, αλλά και την διατήρηση των δυο τίτλων.”

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version