NEA

Το Fiat Coupe επιστρέφει στους δρόμους

Ακόμη και μετά το πέρασμα στον όμιλο PSA υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να δούμε την αναβίωση του Fiat Coupe.

Η δεκαετία του 1990 ήταν από τις πιο καρπερές περιόδους για την Fiat (το Punto ήταν ένα πραγματικό best-seller, θυμάστε το «πυραυλάκι» GT;) που είχε κατασκευάσει μέχρι και το πολύ όμορφο Coupe. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1993 και το πολύ προχωρημένο εξωτερικό του σχήμα του είχε προκύψει από την έμπνευση του Chris Bangle (που αργότερα μεγαλούργησε στην BMW). Το 2+2 εσωτερικό το είχε σχεδιάσει το στούντιο Pininfarina.

Στην επταετή διάρκεια της παραγωγής του Coupe η Fiat κατάφερε να πουλήσει κάτι περισσότερο από 72.000 αυτοκίνητα με το λανσάρισμα να είχε γίνει σε ένα χαρακτηριστικό κίτρινο και κόκκινο που παρέπεμπε στα μοντέλα της Ferrari. Είχε τετρακύλινδρους κινητήρες στα 1,8 και 2,0 lt με την κορυφαία turbo πεντακύλινδρη να αποδίδει 220 άλογα.

H Fiat δεν προχώρησε ποτέ στην αντικατάσταση του Coupe από ένα νέο μοντέλο και όπως δείχνουν τα πράγματα κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στα βραχυπρόθεσμα πλάνα της εταιρίας που εστιάζει στο νέο Panda και στο ηλεκτρικό νέο Fiat 500. Πάντως, ανεξάρτητος σχεδιαστής Gaspare Conticelli μας παρουσιάζει μια πολύ όμορφη επαναφορά του Fiat Coupe. Και δεν κρύβουμε πως μαζί με τον Ιταλό θα θέλαμε πάρα πολύ να δούμε την Fiat να κατασκευάζει ξανά πολύ ενδιαφέροντα σπορ μοντέλα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button