Μην το ξεχάσεις! Έχει Φόρμουλα στο Silverstone αυτό το Σαββατοκύριακο!

Αυτό το Σ.Κ. όπως και το επόμενο θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στο Silverstone. Στο καλεντάρι μπήκαν ακόμη τρία Grand Prix.

Στα 13 φτάνουν τα Grand Prix που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα μαζί με τα Γερμανίας (Nürburgring 11/10), Πορτογαλίας (Portimao 25/10) και Ιταλίας (Imola 1/11). Και εκτός απροόπτου το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στη Μέση Ανατολή με δύο GP στο Μπαχρέιν και με την αυλαία να πέφτει στο Άμπου Ντάμπι ολοκληρώνοντας μια σεζόν με 16 αγώνες (εδώ το καλεντάρι).

Και ενώ η Mercedes και ο Toto Wolff λέει πως η ομάδα του δεν φταίει επειδή το πρωτάθλημα έχει γίνει προβλέψιμο υπάρχει περίπτωση να δούμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο η Ferrari ίσως να μην καταφέρει να πάρει νίκη! Η δικαιολογία ειξναι πως η χρονιά είναι χαμένη και πως η Scuderia ήδη δουλεύει για το 2022.

Το Silverstone με την ματιά της Pirelli

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ SILVERSTONE

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

MARIO ISOLA – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ F1 ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 “Με δυο αγώνες στην ίδια τοποθεσία, σε μια πίστα που οι ομάδες γνωρίζουν καλά είναι σημαντικό για μας να προσπαθήσουμε, να εισάγουμε ένα επιπρόσθετο στοιχείο για το δεύτερο αγώνα. Γι’ αυτό το λόγο η επιλογή γομών για το επετειακό Grand Prix των 70 ετών, είναι ένα επίπεδο πιο μαλακή. Η επιλογή για τον πρώτο αγώνα είναι ίδια με την περσινή. Γενικά μιλώντας αναμένουμε να οδηγήσει σ’ ένα ή δυο πιτ στοπ. Για το δεύτερο αγώνα, εξαρτάται από τη στρατηγική του κάθε οδηγού, αλλά περιμένουμε κυρίως δυο αλλαγές ελαστικών. Η συλλογή δεδομένων για τη γόμα C4 θα είναι η μεγάλη πρόκληση του Silverstone και το κλειδί για το δεύτερο αγώνα. Προφανώς οι ομάδες θα έχουν πολλές πληροφορίες για τις άλλες δυο γόμες, C2 και C3. Tο Silverstone είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα υψηλών πλευρικών φορτίων, μεγάλα ποσά ενέργειας μεταφέρονται μέσω των ελαστικών οπότε το να αποφύγεις την υπερθέρμανση και να διαχειριστείς την πτώση απόδοσης, λόγω θερμικής καταπόνησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Εν τέλει τα ελαστικά μας για το 2021, θα αξιολογηθούν για μισή ώρα στο Silverstone απ’ όλες τις ομάδες, οπότε έχουμε πολλά θέματα που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια των δυο αυτών Σαββατοκύριακων ”.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version