NEA

Υποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Σαλαμίνας: Κατατέθηκε η μελέτη

Κατατέθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση – Λειτουργία – Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Μόνιμης Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης Νήσου Σαλαμίνας».

Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να προχωρήσουν τα προεπιλεγέντα σχήματα στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τη συνέχεια του διαγωνισμού μέχρι τη συμβασιοποίηση του έργου. Το έργο θα έχει κατασκευαστική διάρκεια 5 έτη και προϋπολογισμό 350 εκ. ευρώ.

Η περιβαλλοντική μελέτη του έργου περιλαμβάνει αναλυτικά:

  • Το οδικό τμήμα σύνδεσης του Ανισόπεδου Κόμβου του Περάματος με τη Λεωφόρο Σχιστού συνολικού μήκους 4,5 χλμ, ώστε να παρακάμπτεται ο Δήμος Περάματος
  • Την υποθαλάσσια ζεύξη με Οδική Σήραγγα μήκους 1 χλμ. από το Πέραμα έως το νησί του Αγίου Γεωργίου.
  • To οδικό τμήμα από το νησί του Αγίου Γεωργίου μέχρι το νησί της Σαλαμίνας και τις οδικές συνδέσεις με την πόλη της.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Η επένδυση της Σαλαμίνας είναι άλλη μία φαραωνική επένδυση που προχώρησε λόγω της γραφειοκρατικής αλυσίδας, κοστίζει υπερβολικά πολύ, αλλά δεν χρειάζεται. Πόσο πληθυσμό έχει η σαλαμίνα? Εϊναι πέρασμα? Γιατί ξοδέυουμε για τις λίγες χιλιάδες κάτοικους της Σαλαμίνας 350 εκατ ? Αξίζει τον κόπο? Για΄τι ο δρόμος που οδηγεί στην Λευκάδα και Πρέβεζα που κοστίζει μόλις 15 εκατ. και εκατομμύρια άνθρωποι τον χρειάζονται δεν έχει γίνει ακόμα και συζητάμε να ξοδευτούν 350 !! εκατ. για ένα μέτριο νησί που δεν οδηγεί πουθενά? Δεν είναι δηλαδή ότι θα συνδέσεις την Ανδρο και μετά υπάρχει ελπίδα να συνδέσεις και άλλα νησιά άρα είναι πέρασμα και τα λεφτά θα πιάσουν τόπο. Ποιός άρχισε το αίτημα αυτής της φαραωνικής επένδυσης (δήμος και λίγοι κάτοικοι που είχαν αμοιβαίο συμφέρον μεταξύ τους, και ποιόν έπεισε (έπεισαν την κεντρική κυβέρνηση γιατί δεν ήθελαν να τους ακούν άλλο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!