NEAPINED

Πόσο θα κοστίζει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο;

Μετά την τάση με την αυτόνομη οδήγηση, έρχεται μια νέα, ακόμη πιο τρελή: αυτή με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Πολλά έχουν γραφτεί για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που τις περισσότερες φορές καταλήγουν ως εντυπωσιακά πρότζεκτ δίχως να υλοποιούνται. Ωστόσο, τελευταία έχουμε δει πως οι επιταχυνόμενες εξελίξεις δείχνουν πως υπάρχει μια μεγάλη προοπτική, έστω και αν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα μοιάζουν περισσότερο με drones, παρά με αυτοκίνητα. Υπάρχει όμως και κάτι που δεν αναφέρεται και πολύ…

Τα πολλά και σύνθετα εξαρτήματα τα οποία αποτελούν δομικά στοιχεία της κατασκευής τους, όπως τα αναδιπλούμενα φτερά, οι κινητήρες jet, τα μεγάλα ρεζερβουάρ, τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά και πολλά ακόμα, θα κάνουν σύμφωνα με υπολογισμούς την αξία τους να εκτιναχθεί τουλάχιστον στα επίπεδα της κορυφαίας Ferrari SF90 Stradale.

Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα είναι τρόπος πολυτελούς και γρήγορης μετακίνησης για πολύ λίγους. Το κόστος τους βέβαια θα μειωθεί με την πάροδο των χρόνων, όμως θα πάρει αρκετό καιρό και πολλές μεγάλες εξελίξεις στην τεχνολογία τους για να γίνουν πιο προσιτά σε ένα ευρύ κοινό.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και έξτρα παράγοντες, όπως τα ειδικά διπλώματα, ο χώρος στάθμευσης, ο ανεφοδιασμός και η μεγάλη κατανάλωση βενζίνης, κάτι που σύμφωνα με την εταιρία Pentagon Motor Group θα προσθέτει στο κόστος του ιπτάμενου αυτοκινήτου πάνω από 60.000 ευρώ κάθε χρόνο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.