NEA

To ελληνικό Chaos θα κοστίζει από δύο Bugatti Chiron και πάνω…

Η τιμή αφορά στην έκδοση με τα 2.000 άλογα. Η κορυφαία με τα 3.000 άλογα θα κοστίζει περίπου 12,4 εκατομμύρια ευρώ. Πως είπατε, παρακαλώ;

Εμείς δεν είπαμε τίποτα, αλλά η εταιρία Spyros Panopoulos Automotive δηλώνει πανέτοιμη να προκαλέσει Chaos στις 1 Νοεμβρίου με την παρουσίαση του hypercar της. Μάλιστα, ο ιδρυτής της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιο δρόμο.

Στόχος του είναι να κατασκευάζει 15-20 αυτοκίνητα (με twin-turbo V10 4.0) το χρόνο με την συνολική παραγωγή να περιορίζεται τα 100 κομμάτια. Βέβαια, υπάρχει ένα θεματάκι. Ποιος θα πειστεί να καταβάλλει από 5,5 εκατομμύρια ευρώ για την απλή έκδοση των 2.000 ίππων, ενώ η top των 3.000 ίππων θα φθάνει έως τα 12,4 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει και το φιλικό Carscoops.

Όλα τα άλογα θα περνούν στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου με 8 σχέσεις. Το αμάξωμα θα έχει μία πολύ προηγμένη αεροδυναμική, μία πολύ εξελιγμένη ανάρτηση και πανίσχυρα κεραμικά φρένα με δαγκάνες από μαγνήσιο, σύμφωνα πάντα με την SPA.

Ανάμεσα στους στόχους του Chaos είναι η κατάρριψη διάφορων ρεκόρ, όπως και εκείνο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring. Μάλιστα, τα πλάνα της SPA δεν σταματούν στο Chaos αφού υπάρχει η προοπτική για την κατασκευή του Apeiron, ενός ηλεκτρικού citycar, όπως και ενός supercar με υδρογόνο.

Για να δούμε, τι θα δούμε διότι πολλά έχουμε ακούσει… για αυτό το χάος! Εσείς, τι λέτε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Μια σημαντική προσπάθεια στο βωμό της ματαιοδοξίας. Τι χρειάζονται οι 2000 και 3000 ίπποι και που θα τρέξει κάποιος με 500 χμ/ώρα. Σπατάλη πόρων και χρημάτων χωρίς αντίκρυσμα. Θα είχε πολλαπλή αξία η παραγωγή ενός αξιόπιστου μικρού και προσιτού αυτοκινήτου.

  2. Μακάρι να κάνει τρελές πωλησεις και να έχουμε επιτέλους να επιδείξουμε κάτι καλό στο εξωτερικό.

  3. Ο κ. Πανόπουλος μεγαλούργησε μετά τον τόσο μακρύ αγώνα που έδωσε με την ομάδα του για να ολοκληρώσει το Chaos. Μόνο που το έκανε σε λάθος χώρα. Ή μήπως η ονομασία του μοντέλου είναι συμβολική…?

  4. Πραγματικά εκπληκτικό το να φτιάχνεται ένα τέτοιο αυτοκίνητο στη χώρα μας! Δείχνει να είναι και αισθητικά πολύ όμορφο επίσης. Ένα μεγάλο “Μπράβο!” στους δημιουργούς του. Αναρωτιέμαι μόνο μήπως θα είχε περισσότερο νόημα ως ηλεκτρικό.

  5. Δεν λέω ΕΎΓΕ στην προσπάθεια!!! Αλλά όλοι οι άλλοι κατασκευαστές;;; που μην κρυβόμαστε,,, πόσα θα πουληθούν; σαν τα PONY της Κοντογουρης ΑΕ;Ή το μεγαλουργημα του ΚΟΡΡΕΣ;;; και διαφόρων άλλων,,, αλλά αυτοί δεν είχαν καμμια προβολή και βοήθεια του κράτους, ίσως πιάσουμε απευθείας τα τρις;;;

  6. Πρόκειται πραγματικά για κάτι άλλο τόσο ξεχωριστό όσο πρέπει. Πιστεύω στην SPA διότι η δουλειά που έχει κάνει από την πρώτη στιγμή είναι απίστευτη. Καλή επιτυχία να έχουμε. Όλοι μαζί του να είμαστε. Υπάρχουν και άλλοι που είναι έτοιμοι και θα δείτε και άλλα να γίνονται πολύ σύντομα.

  7. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι στην κορυφή με Έλληνες επιστήμονες και εργατικό δυναμικό αλλά βλέπεις προεχει το κομματικό συμφέρον. Περαστικά μας.
    Συγχαρητήρια στον Σπυρο Πανόπουλο.
    Ο Κορρές που έμεινε… ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button