GP Μεξικό – Προεπισκόπηση: Μεσαίες γόμες για το μεξικανικό αγώνα

Όπως το Αμερικάνικο Grand Prix, έτσι και το Μεξικάνικο Grand Prix επιστρέφει στο ημερολόγιο μετά από διετή απουσία.

Γι’ αυτό τον αγώνα επελέγησαν οι μεσαίες γόμες της γκάμας: C2 ως P Zero λευκή/σκληρή, C3 ως P Zero κίτρινη/μέση και C4 ως P Zero κόκκινη μαλακή. Αυτή είναι η ίδια επιλογή με του 2019, όταν ο αγώνας είχε γίνει αντίστοιχα λίγες μέρες νωρίτερα. Είναι ένα επίπεδο πιο σκληρή επιλογή απ’ αυτή του 2018 (τότε είχαμε παρατηρήσει πως η πολύ μαλακή γόμα C5 ήταν πολύ επιθετική επιλογή για το Μεξικό).

Μολονότι είναι η ίδια επιλογή μ’ αυτή που κάναμε πριν δυο βδομάδες στο COTA, το αυτοκινητοδρόμιο των αδερφών Ροντρίγκεζ (Autodromo Hermanos Rodríguez) έχει διαφορετικό, πολύ πιο ήπιο χαρακτήρα. Τα δυο τελευταία μέρη είναι στενά και με συνεχείς εναλλαγές πορείας.

Το πρώτο μέρος έχει τη μεγάλη ευθεία εκκίνησης τερματισμού και μια γρήγορη αλληλουχία καμπών. Υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από τα φρένα ενώ και η πρόσφυση παίζει κομβικό ρόλο.  Η προσαρμοστικότητα των ελαστικών P Zero που βρίσκονται στη μέση της γκάμας, τα καθιστά απολύτως ταιριαστά για τις εξειδικευμένες  απαιτήσεις της πίστας της πόλης του Μεξικό.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΣΤΑΣ

MARIO ISOLA – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ F1 KAI ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 “Το υψηλό υψόμετρο σε συνδυασμό με τη χάραξη της πίστας θέτουν έναν αριθμό από ενδιαφέρουσες προκλήσεις και εκπλήξεις στο Μεξικό. Οπότε συχνά έχουμε έναν απρόβλεπτο αγώνα με μεγάλη ποικιλία στρατηγικών. Την προηγούμενη φορά χρησιμοποιήθηκαν κυρίως η μεσαία και η σκληρή γόμα από τις ομάδες στον αγώνα. Αυτό εξαρτάται από την παραμόρφωση και το γλίστρημα που παρουσιάζει το μαλακό ελαστικό, πράγμα που μπορεί να το δούμε και φέτος. Η κατανόηση της διαφοράς ανάμεσα στη μαλακή και στη μέση γόμα θα είναι το κλειδί για τις κατατακτήριες δοκιμές. Η πίστα του Μεξικό είναι ιστορική και συναρπαστική, είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε μετά από δυο χρόνια απουσίας. Ο αγώνας είναι περίπου την ίδια εποχή μ’ αυτή που διεξήχθη πριν δυο χρόνια. Από τότε δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στην πίστα. Μόνο έχει στρωθεί νέα άσφαλτος πριν τη στροφή 1 ώστε να εξαφανιστεί μια ανομοιομορφία. Τα μονοθέσια όμως έχουν αλλάξει πολύ από τότε, δύσκολα μπορείς να θεωρήσεις ως σημείο αναφοράς τα δεδομένα του 2019”.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ PIRELLI:

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version