Τoyota: Ο εχθρός είναι ο άνθρακας, όχι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης

Καθώς οι εκπρόσωποι της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα εξέταζαν πώς να σώσουν τον πλανήτη το Σαββατοκύριακο στη Γλασκώβη, ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Motor βρισκόταν στην Ιαπωνία και αγωνιζόταν με ένα πειραματικό αυτοκίνητο υδρογόνου – ένα όχημα που λέει ότι θα μπορούσε να διατηρήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε αυτοκίνητα.

Το πολύχρωμο Toyota Yaris που ο Akio Toyoda οδήγησε γύρω από το Okayama International Circuit στη δυτική Ιαπωνία τροφοδοτείτο από έναν μετασκευασμένο κινητήρα Corolla που λειτουργούσε με υδρογόνο. Κάνοντας μια τέτοια μονάδα παραγωγής ενέργειας εμπορικά βιώσιμη θα μπορούσε να διατηρήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε λειτουργία σε έναν κόσμο χωρίς άνθρακα.

«Ο εχθρός είναι ο άνθρακας, όχι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο σε μία τεχνολογία, αλλά να χρησιμοποιούμε τις τεχνολογίες που ήδη διαθέτουμε», δήλωσε ο Toyoda στην πίστα. «Η ουδετερότητα του άνθρακα δεν αφορά το να έχει κανείς μία μόνο επιλογή, αλλά το να διατηρεί ανοιχτές τις επιλογές».

Exit mobile version