NEAPINED

Toyota Corolla Cross: Το ερχόμενο φθινόπωρο στην Ελλάδα

Η Toyota παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία για την Cross έκδοση της Corolla που θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας από τον Σεπτέμβριο του 2022 και μετά.

Η Corolla Cross δεν αποτελεί είδηση αφού είχε παρουσιαστεί πέρυσι ως μοντέλο για την Ιαπωνία. Τώρα, έφτασε η ώρα και της ευρωπαϊκής έκδοσης που διαφέρει ελάχιστα οπτικά.

Με μήκος αμαξώματος στα 4,46 μέτρα η Toyota πιστεύει πως υπάρχει χώρος για την Corolla Cross που τοποθετείται πάνω από το Yaris Cross και που δίνει μια λύση σε όσους οικογενειάρχες που βρίσκουν κλειστοφοβικό το C-ΗR. Από την άλλη, λύση δίνει για όσους δεν μπορούν να φτάσουν το πολύ ακριβότερο πλέον RAV4.

Σχετικά με το εσωτερικό αυτό είναι πανομοιότυπο του Corolla Cross που έχουμε ήδη δει και συνδυάζει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ με μια οθόνη αφής 10,5’’. Σχετικά με τους χώρους για τους επιβάτες μπορούμε να δούμε πως είναι άνετοι και πως το πορτμπαγκάζ θα προσφέρει πάνω από 400 λίτρα.

Το Corolla Cross βασίζεται στην πλατφόρμα GA-C (ανάρτηση με πίσω διπλά ψαλίδια) και σε αντίθεση με το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην Ταϊλάνδη με το 1.800άρη υβριδικό, το ευρωπαϊκό έχει ένα δίλιτρο βενζινοκινητήρα.

Στην προσθιοκίνητη FWD έκδοση η συνδυασμένη ισχύς του υβριδικού συστήματος είναι στους 197 ίππους με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 8,1 δευτερόλεπτα.

Ίδια είναι τα νούμερα και για την τετρακίνητη AWD έκδοση που έχει ένα επιπλέον ηλεκτρικό μοτέρ 30 kW στον πίσω άξονα. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τα προκαταρτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Corolla Cross, περισσότερα θα έχουμε μέσα στο 2022.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button