NEA

Fuel Pass: Γιατί τόσο μπέρδεμα με την κάρτα επιδότησης καυσίμων;

 Με σπαζοκεφαλια ομοιάζει το κατέβασμα της καρτας καυσίμων με τα 45 ευρώ ή τα 50 ευρώ ( ανάλογα την περιοχή) της επιδοτήσης για τα καύσιμα, που υλοποίησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Όλα ωραία και καλά με τους κωδικούς taxis. Εισέρχεται ο επισκέπτης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση,  vouchers. gov. gr, βάζει τους κωδικούς του και φτάνει στο σημείο όπου το σύστημα σου ζητά να επιλέξεις…τρόπο καταβολής της επιδότησης.

Με δεδομένο πως είμαι εξοικειωμένος με τα smartphone… ας πάρω τα επιπλέον 5 ευρώ (ή αλλιώς 2 και κάτι λίτρα βενζίνης παραπάνω) και επιλέγώ τη συγκεκριμένη επιλογή, που σου στέλνει το ποσό στο έξυπνο κινητό.

Έλα όμως που έχει και συνέχεια…
Κι εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει, το σύστημα σε βάζει να επιλέξεις, μεταξύ viva wallet ή alpha Bank, για να σου πιστωσουν το 45αρι αν είσαι Αθήνα…
Αν όμως δεν Viva wallet η Alpha Bank τι κάνεις; Ψαχνεσαι.
Εγώ επέλεξα χωρίς να ξέρω πραγματικά τι θα  είναι πιο εύκολο για μένα, την επιλογή viva wallet, που σημειωτέον δεν έχω…στο κινητό μου. 
Περνάνε δύο μέρες από την αίτηση μου, που έχει γίνει ήδη αποδεκτή από το σύστημα  και περιμένω στο κινητό το 45αρι…
Ελα όμως που δεν έρχεται έτσι απλά σε όσους δεν έχουν την εφαρμογή viva wallet στο κινητό. Ξαναγράφω τους κωδικούς taxis προκειμένου να διαπιστώσω την εξέλιξη της αίτησης…
Και ..Ω.. θαύματος, μου επισημαίνει το σύστημα… ότι για να έλθουν στο κινητό τα 45 ευρώ…θα πρέπει να κατεβάσω το viva wallet. 
Η αναζήτηση συνεχίζεται…
Κι όμως ακόμα δεν τελειώσαμε. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτήσουμε το viva wallet.

Πώς αποκτώ το Fuel Pass; Τα βήματα αναλυτικά:

Εφόσον λάβετε την ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

  • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο Δες το Fuel Pass μου

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

Δημιουργία κωδικού πρόσβασης

Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@@#$%^*).

  • Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση
  • Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Τα καταφέρατε; Το ευχόμαστε.

Σημ: υποθέτω ότι η διαδικασία είναι πιο εύκολη για όσους επιλέξουν την επιλογή του λογαριασμού τραπέζης της επιλογής σας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Και τι γίνεται όταν έχεις Fuel Pass στη Viva, έχεις και smartphone με ενεργοποιημένο NFC και δεδομένα κι όλα στη θεωρία τέλεια κι έτοιμος να πληρώσεις, και το τερματικό σου βγάζει μήνυμα “Χρησιμοποιήστε κάρτα ή το μαγνητικό δέκτη”?????

  2. εκανα ολη τη διαδικασια επιλεγωντας αυλη καρτα!Στο κινητο μου ομως δεν δεχεται τι\ο viva wallet!
    Η τραπεζα μου ειπε οτι πρεπει να γινει νομοθετικη ρυθμιση για να αλλαξω τροπο καταβολης του επιδοματος!Και διερωταται καποιος αν ειχα κινητο τελευταιας τεχνολογιας,θα χρειαζομουνα αραγε 50 ευρω επιδοτηση!!!!???

  3. Κι εγώ Viva Wallet επέλεξα. 26 .04 έγινε η αίτηση. Έγινε την ίδια ημέρα αποδεκτή και ακόμη…περιμένω αν και έχω κατεβάσει ήδη πριν από 4 ημέρες την εφαρμογή στο κινητό. Ούτε sms ούτε email.Και φυσικά επικοινωνία.με την Viva Wallet μέσω chat με αυτόματοποιημένες απαντήσεις…

  4. Έχουμε 50αρι μηχανάκι και δεν υπάρχει επιλογή για αυτό και το μηχανάκι είναι στην τροχαίο και όχι στο υπουργείο και η πινακίδα βγάζει άλλον ιδιοκτήτη με αυτοκίνητο και δεν μπορεί να μας βοηθισει κανείς ούτε το ΚΕΠ ούτε το τηλέφωνο που δείχνει που είναι μηχάνημα και όχι άνθρωπος δεν ξέρουμε τι να κανουμε

  5. Ειναι απατεωνες. Σου βγαζει η εφαρμογη οτι δεν εχεις πληρωσει τα τελη κυκλοφοριας … που ειναι πληρωμενα… και φαινετε στο ταχις .. και σε αποριπτει.

  6. Η μεγαλύτερη απάτη ,κυβερνητική βεβαίως, βεβαίως .
    Αν αναλογιστείς πόσοι δικαιούνται το fuel pass, θα καταλάβεις.
    Αναλογικά 3, στους 10.
    Το ξευτιλίκι συνεχίζεται, αλλά ο ραγιαδισμός του Έλληνα δεν έχει τέλος.
    Αλλά να μου γράψεις, εδώ ο σοφά αποβλακωμένος Λαός, ψηφίζει ακόμη και τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου για πρωθυπουργό, σε δαύτους θα ξύπναγε.
    Προσωπικά εδώ και χρόνια έχω βάλει την Mercedes C200 1,8 lt, στην άκρη και κινούμε με μηχανή παλαιότερα, με σκούτερ τα 2 τελευταία χρόνια.Ας βάλουν το πάσο εκεί που ξέρουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!