Dodge Charger Daytona SRT: Έτσι θα είναι τα ηλεκτρικά muscle cars [video]

Η αμερικανική εταιρία παρουσίασε ένα ηλεκτρικό κόνσεπτ που είναι ταχύτερο αλλά το ίδιο θορυβώδες με ένα συμβατικό V8 Hellcat!

Το πρωτότυπο Charger μας δείχνει πως θα είναι το μέλλον τα ηλεκτρικά muscle cars. Μάλιστα, το πράσινο φως για το μοντέλο παραγωγής έχει δοθεί ήδη και το ηλεκτρικό Charger θα βασίζεται σε μία πλατφόρμα 800V και θα έχει τρείς εκδόσεις ισχύος με κινητήρα στο πίσω άξονα ή ακόμη έναν για τετρακίνηση.

Σχεδιαστικά το Daytona SRT EV έχει εμφανείς επιρροές από το Daytona του 1970 που ήταν και το πρώτο αγωνιστικό στο Nascar που είχε σπάσει το φράγμα των 320 χλμ./ώρα. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων 16 ιντσών και μία οθόνη αφής 12,3 ιντσών.

H Dodge κάνει λόγο για ένα ειδικό ηλεκτρομηχανικό σύστημα μετάδοσης το eRupt που προσομοιώνει την κλιμάκωση ενός κιβωτίου με γρανάζια για μία πιο οικεία οδηγικά εμπειρία. Επίσης, υπάρχουν ενεργητικά αεροδυναμικά βοηθήματα R-Wing.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ιπποδύναμη αλλά αυτή θεωρείται σίγουρο πως θα ξεπερνά τους 500 ίππους και στην κορυφαία τετρακίνητη έκδοση τους 800. Αξιοσημείωτο είναι το σύστημα τεχνητής αναπαραγωγής ήχου «Fratzonic chambered exhaust» που προσομοιώνει τον θόρυβο του Hellcat με την ίδια ένταση στα 126 dB.

Exit mobile version