NEAPINED

Στην παραγωγή το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Μπορεί να γίνει πραγματικότητα η παραγωγή του πρώτου ελληνικού EV στην Ελλάδα! Ποια εταιρία είναι αυτή που θα τρέξει το πρώτο ελληνικό EV;

«Όλα τα εχέγγυα για την παραγωγή ηλεκτρικού οχήματος διαθέτει η ελληνική εταιρία Namco, γνωστή από την παραγωγή των Pony στην Ελλάδα, να προχωρήσει στην κατασκευή του πρώτου ελληνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου». Αυτό τονίζει σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Caroto.gr ο Καθηγητής Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Ο κ.Μάρδας υπήρξε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Αύγουστο 2015 στην κυβέρνηση Τσίπρα. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και τον Νοέμβριο του 2016 ήταν Υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Η Νamco έχει έτοιμες εγκαταστάσεις για παραγωγή οχημάτων

Μάλιστα ο κ. Μάρδας σημειώνει ότι υπάρχει πράγματι ενδιαφέρον της NAMCO για να εισέλθει δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση «Είναι μια υπαρκτή εταιρεία και με παρελθόν στην παραγωγή οχημάτων. Όλοι θυμόμαστε το θρυλικό Pony που είχε πολλές χρήσεις. Η εταιρία  διαθέτει βασική οργάνωση και εγκαταστάσεις έτοιμες να βάλουν σε λειτουργία νέα παραγωγή, οπότε το ξεκίνημά της δε γίνεται από το μηδέν», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Caroto.gr.

Αφορμή για την επικοινωνία μας, με τον Δημήτρη Μάρδα Καθηγητή Οικονομικών  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υπήρξε μια ανάρτηση του στο Twitter, που γνωστοποιούσε τα κάτωθι:
«…και πιάνουμε δουλειά. Συνεργασία με την εταιρία NAMCO που παρήγαγε σε παλαιότερα χρόνια το θρυλικό Pony.Στόχος:η παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη… από μια λοιπόν εταιρία που έχει ήδη παρελθόν στην παραγωγή οχημάτων. Ένα δύσκολο εγχείρημα… αλλά συναρπαστικό!

Σε αναζήτηση κονδυλίων η Namco

Κατόπιν τούτου ζητήσαμε από τον κ. Μάρδα να μας μιλήσει και για τη συνεισφορά του στο εν λόγω εγχείρημα αναφέροντας τα εξής: «Η δική μου δουλειά είναι η έρευνα με σκοπό την εύρεση χρημάτων από κάθε δυνατή πηγή είτε από επενδυτές εντός της Ελλάδας αλλά κυρίως είτε του εξωτερικού είτε από κοινοτικά κονδύλια είτε από οποιαδήποτε άλλη πηγή είναι εφικτό».

Αυτό είναι το πρώτο μέρος των δηλώσεων του Δημήτρη Μάρδα στο Caroto.gr, αναφορικά με τις προσπάθειες για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου από τη Namco.

Μείνετε δικτυωμένοι στο Caroto.gr, γιατί ο κ. Καθηγητής μας καταθέτει την άποψη του, στο αν η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα – πιλότο για να προσελκύσει επενδύσεις στο μέτωπο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως και μας υπενθυμίζει γιατί το 2015 στελέχη της Tesla ήρθαν στην Ελλάδα και έφυγαν…

Εδώ και στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε το πρωτότυπο Hyundai Pony που δεν έχει καμία σχέση με το Pony της Namco. Ωστόσο, θα θέλαμε να το δούμε στην παραγωγή και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους. Εσείς, τι λέτε;

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Το είπε ο Μάρδας αφού ! καρατσεκαρισμένο. Και, η Γης είναι επίπεδης.
    Τι πσεκαζμένους πληρώνουμε για να διδάσκουν τα παιδιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button