Η Κίνα εισβάλλει στη Ρωσία

Η απομόνωση της ρωσικής αγοράς από τον Δυτικό κόσμο έδωσε την ευκαιρία στις κινεζικές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα νέο χώρο δραστηριότητας.

Οι κινεζικών συμφερόντων εταιρίες και επιχειρήσεις τρίβουν τα χέρια τους από τα κέρδη και τις δουλειές που κάνουν στην τεράστια αγορά της Ρωσίας.

Οι οποίες αυξάνονται μιας και αυξάνεται η ζήτηση για κινεζικά προϊόντα και οχήματα, δίχως να ξεχνάμε τη στενή συνεργασία μεταξύ κινέζικων και ρωσικών εταιριών, όπως στην περίπτωση του Moskvich που ξεκίνησε να παράγεται πριν λίγο καιρό.

Η αγορά της Ρωσίας αναμένεται να κλείσει με περίπου 600 χιλιάδες αυτοκίνητα για το 2022, με ελάχιστα από αυτά να είναι εισαγωγές από τη Δυτική Ευρώπη. Τα περισσότερα πλέον είναι εγχώρια παραγωγή και Κινέζικα.

Τα ρωσικά μοντέλα απευθύνονται στα χαμηλά εισοδήματα, μέχρι λίγο πάνω από τις 23.000 ευρώ, όταν τα κινέζικα παίρνουν την θέση των ευρωπαϊκών με κόστος πάνω από τις 35.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι κινέζικες εταιρίες κατάφεραν να πουλήσουν 16.138 μονάδες το Νοέμβριο, σχεδόν τις διπλάσιες από τις 8.235 του Ιανουαρίου του 2022. Ταυτόχρονα, το μερίδιο αγοράς τους εκτινάχθηκε από το 9,6% που ήταν στις αρχές της χρονιάς στο 31,3% για το μήνα Νοέμβριο.

Exit mobile version