NEA

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 62,8% τον Οκτώβριο

Τον Οκτώβριο του 2022, στη Ρωσία πουλήθηκαν 45.228 νέα επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, αναφέρει η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (AEB), 62,8% λιγότερο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. 

Τον Οκτώβριο, σχεδόν όλες οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα της AEB με τα πιο δημοφιλή brands παρουσίασαν πτώση στις πωλήσεις τους. Ο κύριος λόγος παραμένει ο ίδιος – η έλλειψη αυτοκινήτων από τους αντιπροσώπους με εξαίρεση την Infiniti (+51%) και Lifan (+50%).

Η εγχώρια AvtoVAZ παραμένει ο ηγέτης, έχοντας πουλήσει 19.145 νέα αυτοκίνητα, δηλαδή 25% λιγότερα από ένα χρόνο νωρίτερα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το κινέζικο Haval με 4.426 πωλήσεις αυτοκινήτων (-8%), στην τρίτη θέση το GAZ, με πωλήσεις 3.919 μονάδες (-33%).

Η κορεάτικη Kia βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με πωλήσεις 3.333 αυτοκίνητα και μείωση 79% μικρότερο από τον Οκτώβριο του 2021. Κλείνει την πεντάδα η εγχώριων UAZ, η οποία τον περασμένο μήνα μπόρεσε να πουλήσει 3.134 οχήματα (-16%).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Μετά την αποχώρηση σχεδόν όλων (Άλλων με χαρά άλλων με βαριά καρδιά) των ξένων κατασκευαστών από την αγορά της Ρωσίας, και την αβεβαιότητα του πολέμου, φυσικό επόμενο είναι ή μείωση των πωλήσεων. Όμως ή ζωή συνεχίζεται, και ή αγορά ανακάμπτει.
    Ποιο από τα δύο είναι πιο συμπαθητικό;

    https://static.lada.ru/images/v6/cars/tth/vesta/sw-cross/profile_1.jpg

    https://static.lada.ru/images/v6/cars/tth/granta/cross/profile_1.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button