ΔΙΑΦΟΡΑ

Μπορεί η τεχνολογία AI να αντικαταστήσει τους αναλυτές στοιχήματος;

Με την πρόοδο της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της ζωής, όλα γύρω μας αλλάζουν. Ακόμα και ο τρόπος που ποντάρουμε ή κι ο τρόπος που αναλύουμε τα προγνωστικά ποδοσφαίρου, τα οποία πάντα μπορείς έγκυρα να διαβάζεις εδώ https://www.novibet.gr/blog/prognostika-podosfairou. Πολλοί από εσάς ίσως να απορείτε πως θα επηρεάσει αυτό τις σελίδες με tips και προτάσεις για τους αγώνες του αγαπημένου σας σπορ. Ή την ίδια την εμπειρία στο προκαθορισμένο και στο Live betting. Η αλήθεια είναι πως η αρχή έχει γίνει ήδη.

Τι έχουμε δει να αλλάζει ήδη

Κοιτώντας τα μεγάλα site του εξωτερικού, παρατηρήσαμε πως σε κάποιες γλώσσες η χρήση της τεχνολογίας ΑΙ έχει ήδη εκκινήσει.

Και δε μιλάμε για τους στοιχηματικούς παρόχους. Αυτοί διαθέτουν τέτοια εργαλεία εδώ και μια δεκαετία. Ας μην ξεχνάμε πως πολλές από τις δημοφιλείς τους λειτουργίες, π.χ. το cash out είναι βασισμένες στο πως διαβάζει ο αλγόριθμος τις πιθανότητες κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ή για τη συμπεριφορά των πελατών μακροχρόνια ώστε να τους προσφέρει εργαλεία, προτάσεις αγώνων και δώρα που να ταιριάζουν με την προϊστορία του λογαριασμού τους. Οι εταιρίες που προσφέρουν τέτοιες λύσεις στις μεγάλες σελίδες του χώρου ολοένα και πληθαίνουν, ενώ το λογισμικό γίνεται συνεχώς πιο έξυπνο. Ώστε να ελαχιστοποιεί τη δουλειά των υπαλλήλων, ειδικά αυτών που ασχολούνται με τα μπόνους και τις προσφορές, καθώς το σύστημα μπορεί να το κάνει πλέον μόνο του.

Όμως, αυτό που ίσως να μη φαίνεται ξεκάθαρα, είναι πως αρκετές ιστοσελίδες με προγνωστικά μπάσκετ, που μπορείς να διαβάσεις εδώ https://www.novibet.gr/blog/prognostika-basket, ποδοσφαίρου και άλλων σπορ έχουν και αυτές εισάγει την τεχνολογία AI. Αρχικά το έπραξαν για να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους, δηλαδή τα σημεία που προτείνουν πριν από κάθε ματς. Καθώς μπορούν μέσω αυτής να χρησιμοποιούν περισσότερα εργαλεία αναλύσεων, για να είναι πιο ακριβείς στο τι θα προτείνουν στους παίκτες. Πλέον όμως, με το AI να είναι μέρος και της συγγραφής κειμένου, αρκετές μεγάλες σελίδες ετοιμάζουν έτσι και τα άρθρα τους. Εδώ και 1-2 χρόνια το έχουμε δει να συμβαίνει σε κάποια σάιτ του εξωτερικού, όχι όμως σε βαθμό 100%.

Οι ενστάσεις σχετικά με το ΑΙ

Η πρώτη αντίρρηση προέρχεται από τους ίδιους τους παίκτες. Οι οποίοι αμφισβητούν ανοικτά το πως μπορεί ο αλγόριθμος να υπολογίσει παράγοντες όπως η φόρμα των ομάδων, η ψυχολογία, οι παραδοσιακές συγκρούσεις, οι αλλαγές προπονητών και πολλοί ακόμα παράγοντες. Γιατί αν κάτι μας έχει διδάξει η ιστορία του στοιχήματος ως τώρα είναι πως τα νούμερα από μόνα τους δεν μπορούν να προβλέψουν ένα αποτέλεσμα. Μπορούν να κάνουν άριστη δουλειά ίσως σε αγορές όπως τα under/over, τα κόρνερ, οι κάρτες κλπ. Αλλά, σύμφωνα με τους αναλυτές του χώρου, δεν είναι ακόμα σε θέση να συμπεριλάβουν στην ανάλυσή τους διάφορους ψυχολογικούς και άλλους αστάθμητους παράγοντες.

Η δεύτερη ένσταση έρχεται από την ίδια τη Google. Η οποία, αν και έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την απότομη είσοδο του ΑΙ στη ζωή μας, δε θέλει να μετατραπεί το περιεχόμενο του ίντερνετ σε ένα άψυχο κομμάτι κώδικα. Όσο και αν οι τελευταίες εκδόσεις τεχνητής νοημοσύνη έχουν κάνει βήματα προς την κατεύθυνση του να μοιάζει το κείμενο λιγότερο «ρομποτικό», οι διαφορές με το κείμενο που έχει συγγραφεί από άνθρωπο είναι ακόμα εμφανείς. Κυρίως σε γλώσσες εκτός της Αγγλικής. Και αυτό γιατί τα πειράματα της βιομηχανίας γίνονται πρωτίστως στα Αγγλικά, οπότε είναι λογικό στη συγκεκριμένη γλώσσα η συγγραφή άρθρων από ΑΙ να είναι λίγο πιο προηγμένη. Ελληνικά κείμενα για το χώρο που είδαμε να δημιουργούνται με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας είχαν αρκετά ψεγάδια. Και ενώ αρκετοί Έλληνες είναι υπέρμαχοι της χρήσης του ΑΙ για τις αναλύσεις στοιχήματος (και όχι μόνο), εμείς πιστεύουμε πως δύσκολα θα μπορέσει να αντικαταστήσει πλήρως τους tipsters. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως η χώρα μας είναι από εκείνες που οι celebrity tipsters έχουν εδραιωμένη φήμη και ως εκ τούτου δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν από μια μηχανή.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!