NEA

Με τι πήγε ένας ανόητος να το παίξει Leclerc στο Μονακό; [video]

Στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρα βίντεο που δείχνουν πως η βλακεία είναι ανίκητη. Αυτό μας έδειξε και ένας επίδοξος… πιλότος της F1 που πήρε στο λαιμό του ένα άμοιρο Ami.

Η φουρκέτα Fairmont είναι η πιο αργή στροφή στο πρωτάθλημα της Formula 1 με μια γωνία 180 μοιρών. Από αυτή τη στροφή τα μονοθέσια της Formula 1 περνούν με ταχύτητες ακόμη και κάτω από τα 50 χλμ./ώρα.

Στο παρακάτω βίντεο δεν θα δείτε ένα μονοθέσιο αλλά ένα Citroen Ami να περνά από την ίδια στροφή. Όπως θα δείτε κατά την ανηφορική διαδρομή το Ami δεν έχει κανένα πρόβλημα να περάσει με τον οδηγό να πιέζει το γαλλικό μοντέλο στο όριο του. Με τον ίδιο τρόπο θέλησε να περάσει και το κατηφορικό ρεύμα της φουρκέτας.

Ωστόσο, το άμοιρο το Ami ξεπέρασε το όριο του και το αποτέλεσμα ήταν να ντεραπάρει. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ το Ami συγκράτησαν τα κολονάκια στους δρόμους. Όσο για τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η αστυνομία του Πριγκιπάτου με τα πρόστιμα να είναι αυστηρά όχι μόνο για τον ανόητο οδηγό αλλά και τους… συνεργούς του που τον ενθάρρυναν για να βιντεοσκοπήσουν το ανδραγάθημα του.

Εννοείται πως το λιλιπούτειο μοντέλο της Citroen δεν έχει κατασκευαστεί για να στρίβει με τέτοιες ταχύτητες (έχει όριο τα 45 χλμ./ώρα) και στο όριο. Το Ami είναι ένα μικρό ηλεκτρικό voiturette που σκοπός του είναι να εξυπηρετεί κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας ή ανήλικους από 14 ετών και άνω (σε άλλες χώρες το όριο ηλικίας είναι τα 16).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Θα βγουν και αυτοί με iq περιστεριού να μας πουν πόσο επικίνδυνα είναι αυτού του τύπου τα οχήματα, γιατί φυσικά τα συγκρίνουν με τα αυτοκίνητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button