Στην Lamborghini δεν θέλουν να ακούν για V6 κινητήρες

Αν και στόχος της ιταλικής εταιρίας είναι να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και να εξηλεκτρίσει την γκάμα της μέχρι το 2025, δεν θέλει με τίποτα να πέσει κάτω από τους οκτώ κυλίνδρους.

Αυτό δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας, Rouve Mohr, ο οποίος είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πλάνα για κάποιον κινητήρα V6 στην γκάμα της εταιρίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Lamborghini είχε πάντα V12 κινητήρες και το λιγότερο που «κατέβηκε» ήταν στον V8. Ποτέ με λιγότερους κυλίνδρους.

Ο τεχνικός διευθυντής της Lamborghini επιμένει ότι μεγάλο κομμάτι της παράδοσης της εταιρίας είναι και οι εντυπώσεις που δημιουργούν τα αυτοκίνητά της, κάτι που συνδέεται άμεσα και με τους κινητήρες τους.

Αν και η Ferrari υιοθέτησε ήδη τον V6 κινητήρα με υβριδικό σύστημα στην 296 GTB, η Lamborghini δηλώνει ότι δεν ταιριάζει με την εικόνα της η “υποβάθμιση” των κινητήρων εσωτερικής καύσης που θα χρησιμοποιεί στα επερχόμενα μοντέλα της.

Για το μέλλον βλέπει πιο πιθανό την μεταστροφή προς την ηλεκτροκίνηση παρά προς την λύση μικρότερων κινητήρων εσωτερικής καύσης. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Mohr είπε η Urus θα γίνει πλήρως ηλεκτρική σε κάποια φάση μέσα στα επόμενα χρόνια παρά να δεχθεί έναν μικρότερο κινητήρα.

Παράλληλα θα προστεθεί και ένα ακόμα μοντέλο, κατά πάσα πιθανότητα ένα τετραθέσιο GT, το οποίο εκτός από το ότι θα μειώσει τον μέσο όρο των ρύπων της γκάμας, θα οδηγήσει και την Lamborghini να ξεπεράσει τις 10.000 μονάδες ετησίως.

Exit mobile version