NEA

H Seat θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα;

Η ισπανική εταιρία ίσως να εγκαταλείψει εντελώς τα αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας και να επαναπροσδιοριστεί ως μια μάρκα αστικής κινητικότητας που απευθύνεται στο νεανικό κοινό.

Ενόψει της απαγόρευσης των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης το 2035 στην ΕΕ, η Seat, που το μοναδικό της ηλεκτρικό μοντέλο είναι το σκούτερ Mó, θα εξετάσει άλλες προοπτικές κινητικότητας, όπως είναι τα microcars και τα ηλεκτρικά ποδήλατα, αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Autocar.

Το αφεντικό της εταιρίας Wayne Griffiths δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν σχέδια για το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα κοσμεί το σήμα της Seat πριν από το 2026. Ίσως μάλιστα και να μην βγει καθόλου, μιας και οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν αφεθεί στην Cupra που τα πηγαίνει περίφημα μέχρι τώρα.

Πάντως, η εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι το 2030 με υβριδικά και κινητήρες εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης. Παράλληλα η Seat θα αναπτύξει την αστική κινητικότητα με ένα ηλεκτρικό τετράτροχο, στα πρότυπα του Minimo που είχε παρουσιαστεί πριν λίγα χρόνια.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Αν μιλάμε για την εταιρεία, τότε μιλάμε για SEAT SA, η οποία εχει τη μάρκα Cupra με αρκετα ηλεκτρικά οχηματα. Αν μιλάμε πάλι για τη μάρκα ΣΕΑΤ, τότε η εταιρεία εχει τα Mii, με τα οποία εχει επισης ηλεκτρικά. (αν και νομιζω πως η παραγωγη τους σταματησε)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button