Ηλεκτρικό το επόμενο Mazda 6

Η Mazda επαναπροσδιορίζει το μέλλον του μοντέλου Mazda 6 με το ηλεκτρικό πισωκίνητο EZ-6, μια εντελώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή που θα κατασκευάζεται για την κινεζική αγορά. Δίχως να αποκλείεται η εξαγωγή της.

Το νέο EZ-6 παρουσιάστηκε στο Πεκίνο ως ένα ισχυρό μήνυμα για την προσήλωση της Mazda στην ηλεκτρική κινητικότητα, επιδεικνύοντας παράλληλα την τεχνολογική και σχεδιαστική της εξέλιξη.

Μάλιστα, το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μία αμιγώς ηλεκτρική και μία με επιπλέον range extender, που θα επιτρέπει σημαντική αύξηση της αυτονομίας.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί αλλά προβλέπεται να μοιράζεται την αρχιτεκτονική με το Deepal SL03. Ένα άλλο ηλεκτρικό μοντέλο που κατασκευάζεται από την Changan, μια κινεζική κοινοπραξία της Mazda.

Με μήκος περίπου 4,921 μέτρα και κατανομή βάρους 50:50, το EZ-6 διαθέτει την αναγνωρίσιμη σχεδιαστική φιλοσοφία “Soul of Motion” της Mazda, με μια δυναμική πρόσοψη που εντυπωσιάζει με τους λεπτούς προβολείς LED και την εντυπωσιακή μάσκα.

Στο εσωτερικό, ο χώρος μοιράζεται πολλά στοιχεία με το αδελφάκι SL03, περιλαμβάνοντας μια οθόνη infotainment 14,6 ιντσών και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών.

Η επίσημη κυκλοφορία του EZ-6 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κίνα, ενώ δεν αποκλείεται η είσοδός του στην Ευρώπη με μερικές προσαρμογές.

Exit mobile version