Πώς θα κάνετε άρση ακινησίας του οχήματος σας από αύριο Μ. Τετάρτη

Από αύριο Μεγάλη Τετάρτη μπορείτε να κάνετε χρήση της ευεργετικής διάταξης για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που πρέπει να τις γνωρίζετε. Για το λόγο αυτό σας επισυνάπτουμε τις κάτω ερωτωαπαντήσεις:

Εάν θέλω να κάνω άρση της ψηφιακής ακινησίας, ποιές είναι οι ενέργειές μου;

 Εισέρχεστε στην πλατφόρμα  του my car και επιλέγετε το όχημα που βρίσκεται σε ψηφιακή ακινησία. Για την άρση αυτής απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους, η ασφαλιστική κάλυψη της κυκλοφορίας του οχήματος κατά την ημερομηνία και η υποβολή του αιτήματος.

Οι ανωτέρω προϋποθέσεις ελέγχονται από το σύστημα κατά τη διαδικασία υποβολής του αιτήματος και εφόσον έχουν υλοποιηθεί μπορείτε να υποβάλετε το αίτημά σας με το πάτημα του κουμπιού «Υποβολή αιτήματος» που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Η πληρωμή ετήσιων τελών κυκλοφορίας απαιτείται για: 

Εάν θέλω να κάνω άρση ψηφιακής ακινησίας για ορισμένους μήνες εντός του έτους, ποιές είναι οι ενέργειές μου;

 Εφόσον υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας, επιλέγετε πληρωμή μηνιαίων τελών κυκλοφορίας, ανάλογα με τους μήνες που επιθυμείτε να θέσετε το όχημά σας σε κίνηση, ψηφιακά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: 

Eάν πληρώσω αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για δύο (2) μήνες στις 25/6/2024, για ποιους μήνες μπορεί να τεθεί το όχημά μου σε κίνηση;

Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα θέλετε, για να κάνετε άρση ακινησίας. Περαιτέρω επισημαίνεται ότι τμήμα μηνός (ακόμα και μία μέρα) λογίζεται ως ολόκληρος μήνας.

Δηλαδή, αν θέσετε το όχημά σας σε κίνηση στις 25/6/2024, έχετε δικαίωμα να το κυκλοφορήσετε το υπόλοιπο του Ιουνίου και ολόκληρο τον Ιούλιο. Εννοείται ότι δεν μπορεί να τεθεί όχημα σε κίνηση την 1/12/2024 για δύο μήνες, αφού υπολείπεται ένας και μόνο μήνας μέχρι το τέλος του έτους.

Για το λόγο αυτό, αν σήμερα ζητηθεί η πληρωμή τ.κ. για δύο (2) μήνες, στο ειδοποιητήριο πληρωμής εμφανίζεται προθεσμία πληρωμής μέχρι 30/11/2024.

Exit mobile version