Επίσημο: Ο Adrian Newey αποχωρεί από την Red Bull Racing

Η Red Bull Racing προετοιμάζεται για μια σημαντική μετάβαση, καθώς ο Adrian Newey, η εμβληματική φιγούρα πίσω από την τεχνική ευφυΐα της ομάδας, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη σκηνή της Formula 1 με την έναρξη της επόμενης χρονιάς.

Εν μέσω έντονης φημολογίας γύρω από το μέλλον του Newey με φόντο τις εσωτερικές αναταραχές στη Red Bull και τη διαμάχη που περιβάλλει τον επικεφαλής της ομάδας Christian Horner, η ομάδα με έδρα το Milton Keynes επιβεβαίωσε επίσημα την αποχώρηση του Newey.

Ενώ η οριστική πορεία της καριέρας του Newey παραμένει ένα μυστήριο, οι ψίθυροι στο paddock υποδηλώνουν μια έλξη προς τη Ferrari, που επιθυμεί να αξιοποιήσει την εμπειρία του στην προσπάθειά της να διεκδικήσει ξανά την πρώτη θέση στο grid. Η Aston Martin, επίσης, εμφανίζεται ως πιθανός προορισμός.

Η ανακοίνωση της Red Bull περιγράφει ότι η θητεία του Newey στην ομάδα θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, αν και με πρόβλεψη για την παρουσία του σε «συγκεκριμένους αγώνες» καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια των ανεκτίμητων γνώσεων του.

Παρά το γεγονός ότι αποχαιρετά τον χώρο της F1, η δέσμευση του Newey στο project hypercar της Red Bull, την πολυαναμενόμενη RB17, παραμένει ακλόνητη. Τονίζοντας αυτό, η ομάδα διαβεβαίωσε: «Θα παραμείνει αναμεμειγμένος και αφοσιωμένος σε αυτό το συναρπαστικό έργο μέχρι την ολοκλήρωσή του».

Από την είσοδό του στην F1 της Red Bull το 2006, ο Newey υπήρξε ο βασικός συντελεστής της αλματώδους ανόδου της, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κατάκτηση επτά τίτλων οδηγών και έξι τίτλων κατασκευαστών.

Δικαιολογώντας την απόφασή του να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο, ο Newey λέει: «Από τότε που ήμουν μικρό παιδί, ήθελα να γίνω σχεδιαστής γρήγορων αυτοκινήτων». Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη θητεία του, πρόσθεσε: «Για σχεδόν δύο δεκαετίες, ήταν μεγάλη μου τιμή που έπαιξα καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της Red Bull Racing».

Ο Christian Horner, αναγνωρίζοντας το ανεξίτηλο αποτύπωμα του Newey, σημείωσε: «Όλες οι μεγαλύτερες στιγμές μας τα τελευταία 20 χρόνια έχουν έρθει με το χέρι του Adrian στο τεχνικό τιμόνι». Αποτίνοντας φόρο τιμής στη συνεργασία τους, επιβεβαίωσε: «Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του θα αντηχεί στις αίθουσες του Milton Keynes».

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version