Η MG Motor συνεργάζεται τον πρώην σχεδιαστή των BMW, Rolls-Royce και Skoda

Η MG ανακοίνωσε μια σημαντική προσθήκη στο δυναμικό της, με τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Jozef Kaban να αναλαμβάνει το ρόλο του Vice President του Global Design Center της εταιρείας.

Αυτή η κίνηση θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον της MG, καθώς ο Kaban θα επικεφαλής της παγκόσμιας σχεδίασης και της εξέλιξης της ταυτότητας των μοντέλων της.

Ο Σλοβάκος Kaban θα έχει την ευθύνη να αναπτύξει μια παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα για τα μοντέλα της MG, και αυτή η πρόσληψη έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρεία γιορτάζει την 100η επέτειό της και ετοιμάζεται να παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτρικό roadster Cyberster στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Η MG επίσης αποκάλυψε το τελευταίο της πρωτότυπο μοντέλο, το EXE181, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Αυτό το μοντέλο εμπνέεται από το πρωτότυπο του 1957 με το ίδιο όνομα, το οποίο είχε κατασκευαστεί για να κάνει ρεκόρ ταχύτητας.

Ο Jozef Kaban είναι απόφοιτος της διάσημης Βασιλικής Ακαδημίας Τέχνης στο Λονδίνο και έχει εργαστεί για κορυφαίες μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η BMW, η Skoda και η Rolls-Royce.

Η εμπειρία του περιλαμβάνει τη σχεδίαση του hypercar Bugatti Veyron και την επικεφαλής εξωτερική σχεδίαση για την Audi. Η προσθήκη του στην MG υπόσχεται να φέρει νέα δυναμική και καινοτομία στη μάρκα.

Σχετικά με τη MG Motor

Η MG είναι μια βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε από τον Cecil Kimber τη δεκαετία του 1920 και η M.G. Car Company Limited, ήταν αρχικά το δημιούργημα του Βρετανού κατασκευαστή που έκανε τη μάρκα διάσημη στα πέρατα του κόσμου.

Η MG που έγινε αρχικά πιο γνωστή για τα ανοιχτά διθέσια σπορ αυτοκίνητά της, παρήγαγε επίσης sedan μοντέλα, αλλά και coupe, με κινητήρες χωρητικότητας έως τριών λίτρων και 3,5 λίτρων μόνο στην περίπτωση του MGB GT V8.

Τα αυτοκίνητα της MG έχουν τις ρίζες τους σε ένα παράλληλο δίκτυο πωλήσεων sport εκδόσεων των μοντέλων του Morris Garage, από τη δεκαετία 1920. Αν και τα πρώτα αυτοκίνητα που έχουν μείνει στην ιστορία ως “Kimber Specials” έφεραν σήματα της Morris αλλά και της MG.

Η αναφορά στο σήμα της MG με το οκτάγωνο πλαίσιο, εμφανίζεται πρώτη φορά σε εφημερίδα της Οξφόρδης το Νοέμβριο του 1923 και την 1η Μαΐου του 1924, το MG Octagon καταχωρήθηκε ως εμπορικό σήμα από την Morris Garages. Πλέον, η μάρκα ανήκει στην κινεζική κρατική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC Motor Corporation Limited που δημιουργήθηκε το 1955.

Το 2017, η SAIC παρουσίασε το πρώτο ολοκαίνουργιο πρωτότυπο μοντέλο της MG, αποκαλύπτοντας το E-Motion στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Το Μάιο του 2020, η MG παρουσίασε το πρωτότυπο για ένα μοντέλο- διάδοχο του θρυλικού MG TF, το οποίο αποκαλείται MG Cyberster.

Exit mobile version