Bentley Batur Convertible: Σε 16 μονάδες των 2 εκατομμυρίων ευρώ

Η Batur Convertible, με το κόστος της να αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, αναδεικνύει την υπεροχή ενός εμβληματικού τετράτροχου που αποτελεί τον επίλογο του W12.

Η ονομασία της πηγάζει από τη γραφική λίμνη Batur στο Μπαλί της Ινδονησίας, προσφέροντας μια σπάνια εναλλακτική στην ήδη αριστοκρατική γκάμα των αυτοκινήτων της Bentley.

Αυτή η εκδοχή, με την ανοιγόμενη οροφή, θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό, κατασκευάζοντας μόλις 16 μονάδες, προσφέροντας ένα ακόμη πιο αποκλειστικό και εξαιρετικά επιθυμητό κομμάτι.

Κάτω από το καπό της φέρει τον εμβληματικό κινητήρα W-12 της Bentley, ο οποίος, παρά την προσέγγιση του τέλους της εποχής του, αποδίδει εντυπωσιακά 750 ίππους, δίνοντας στον οδηγό ισχυρή απόκριση και επιδόσεις που θα κόβουν την ανάσα.

Ο κινητήρας των 6,0 λίτρων έχει υποστεί εξέλιξη κατά τη διάρκεια δύο δεκαετιών, αποδίδοντας πλέον 40% περισσότερη ισχύ και μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου κατά 25%.

Η μετάδοση της ισχύος στο οδόστρωμα γίνεται μέσω ενός οκτάταχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, ενσωματώνοντας έτσι την ισχυρή τεχνολογία σε έναν πλούσιο grand tourer.

Οι μηχανικοί της Bentley έχουν επενδύσει σημαντικό χρόνο και προσοχή στις λεπτομέρειες, κατασκευάζοντας ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο, προσφέροντας μια ακόμη επίπεδη απόδοση και αισθητική.

Ξεχωρίζοντας από το κουπέ, αυτή η έκδοση διαθέτει μια ενσωματωμένη αεροτομή στο πίσω μέρος και  ειδικές για την συγκεκριμένη έκδοση ζάντες 22 ιντσών.

Το διθέσιο εσωτερικό του Batur Convertible εκπληρώνει τις προσδοκίες των απαιτητικών οδηγών, με την πλούσια καμπίνα να συνδυάζει την ασύλληπτη πολυτέλεια με χρυσά ένθετα και την λειτουργικότητα. Κάθε πτυχή του αυτοκινήτου είναι παραμετροποιήσιμη, επιτρέποντας στον κάθε οδηγό να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που αντικατοπτρίζει τις προτιμήσεις και το στυλ του.

Ενώ η εποχή των κινητήρων W12 πλησιάζει στο τέλος της, το Volkswagen Group εξακολουθεί να προορίζει εντυπωσιακούς κινητήρες, υποσχόμενος ένα λαμπρό μέλλον με τον V12 της Revuelto και το επερχόμενο hypercar V16 της Bugatti.

 Έτσι, η Bentley Batur Convertible παραμένει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία για μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

Exit mobile version