Ανανέωση για το Seat Leon

Μετά τα Cupra η ισπανική εταιρία προχωρά στην ανανέωση και του Leon αναβαθμίζοντας το εσωτερικό και τους κινητήρες.

Το ανανεωμένο Leon προσφέρει μια ποικίλη γκάμα κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των TSI, eTSI, TDI και eHybrid. Με επτά εκδόσεις που κυμαίνονται από 115 έως 204 ίππους, υπάρχει ένα Leon για κάθε απαίτηση, όπως διατείνονται οι Ισπανοί.

Συγκεκριμένα, τo Leon διαθέτει πλέον ένα αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο κινητήρα στην έκδοση 1.5 TSI, ο οποίος αποδίδει 115 ίππους και 220 Nm ροπής και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Τέλος, από την γκάμα ο 1.0 TSI.

Στη συνέχεια η γκάμα του ανανεωμένου Leon προσφέρει δύο ήπια υβριδικές 48βολτες εκδόσεις, την 1.5 eTSI με 115 ίππους και την 1.5 eTSI με 150 ίππους. Αμφότερες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο DSG7.

Στην κορυφή της γκάμας υπάρχει η έκδοση eHybrid με το νέας γενιάς plug-in υβριδικό σύστημα που αποδίδει 204 ίππους και 350 Nm. Συνδυάζει έναν 1.5 TSI των 150 ίππων με ένα ηλεκτρομοτέρ των 115 ίππων.

Μία μεγαλύτερη μπαταρία 19,7 kWh που προσφέρει πάνω από 100 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας. Όσο για τη φόρτιση υποστηρίζεται ισχύς 11 kW σε ρεύμα AC και έως 50 kW σε DC.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό έχει υποστεί αρκετές αναβαθμίσεις με δύο νέες οθόνες αφής για το σύστημα infotainment με διαγώνιο 10,4 ή 12,9 ιντσών.

Επιπλέον, υπάρχουν  νέα γραφικά, ενώ με την ευκολία της ασύρματης φόρτισης κινητών συσκευών αυξάνεται η πρακτικότητα. Στα άλλα νέα στοιχεία περιλαμβάνονται οι προαιρετικοί προβολείς LED matrix.

Η παραγωγή του νέου Leon ξεκινά αυτό το μήνα, στις εγκαταστάσεις της Seat στο Martorell της Βαρκελώνης, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι.

Exit mobile version