Πως η ΕΝΔΙΑΛΕ απέτρεψε μόλυνση υδάτινης επιφάνειας, ίσης µε την έκταση της Εύβοιας

Τη σημαντική συνεισφορά της στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία και στην κοινωνία, κατά τη διάρκεια των είκοσι χρόνων λειτουργίας της τα οποία συμπληρώνονται φέτος, παρουσίασε η ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε., το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων. 

Από το 2004 έως σήμερα, η ΕΝΔΙΑΛΕ έχει συλλέξει και αναγεννήσει περισσότερους από 560.000 μετρικούς τόνους αποβλήτων λιπαντικών ελαίων, έχοντας έτσι καταφέρει να:

Σημειώνεται ότι η ΕΝΔΙΑΛΕ κατέγραψε φέτος ποσοστό συλλογής αποβλήτων λιπαντικών 74% (έναντι 40% Μ.Ο. στην ΕΕ) και ποσοστό αναγέννησης των συλλεχθέντων ποσοτήτων 100% (έναντι μόλις 61,2% M.O. στην ΕΕ), όπως όλα τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας σταθερά τους εθνικούς στόχους και καθιστώντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην αναγέννηση λιπαντικών ελαίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της  ΕΝΔΙΑΛΕ, Γιώργος Δεληγιώργης δήλωσε σχετικά: «Γιορτάζουμε φέτος 20 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τα αποτελέσματά μας που καταδεικνύουν ότι στην ΕΝΔΙΑΛΕ εφαρμόζουμε την κυκλική οικονομία στην πράξη.  Η αξία που προσδίδουμε στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία και στην κοινωνία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μας τόσο με όλα τα μέλη του Συστήματος, όσο και με τους ευαισθητοποιημένους καταναλωτές. Όλοι μαζί καταφέρνουμε την ευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στη συλλογή και αναγέννηση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων και συνεχίζουμε με σχέδιο και δυναμισμό για να κατακτήσουμε και νέες κορυφές».

Exit mobile version