H Mercedes χτίζει τη δική της Mythos [video]

Το πρώτο concept από τη νέα πολυτελή σειρά Mythos της Mercedes έχει ένα halo και στήσιμο εμπνευσμένο από τη Formula 1. Παρά ταύτα, το μοντέλο παραγωγής έχει ως βάση την SL και θα κατασκευαστεί σε μόλις 250 μονάδες.

Λίγο πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Grand Prix του Μονακό, η Mercedes παρουσίασε, μάλιστα στη θάλασσα σε πλωτή εξέδρα, παρουσία και των Lewis Hamilton και George Russell, το πρωτότυπο Concept Mercedes-AMG PureSpeed.

Αυτό προλογίζει το πρώτο μοντέλο της συλλεκτικής νέας γκάμας των Mythos που θα παρουσιαστεί επίσημα του χρόνου και θα κατασκευαστεί σε μόλις 250 μονάδες, οι οποίες θα πουληθούν σε συλλέκτες και φανατικούς, εννοείται ευκατάστατους, οπαδούς της μάρκας.

Η εμφάνιση του Concept Mercedes-AMG PureSpeed είναι εμπνευσμένη από θρυλικά αγωνιστικά της μάρκας. Αγωνιστικά όπως η 300 SLR με την οποία το 1955 οι Stirling Moss και Denis Jenkinson κέρδισαν το Mille Miglia στην Ιταλία με μέση ταχύτητα 157 χλμ./ώρα σε δημόσιους δρόμους. Ή το Mercedes 2-litre που είχε νικήσει στο Targa Florio του 1928, έχοντας το νούμερο 10 που το βλέπουμε στα φτερά του πρωτότυπου.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν στοιχεία και από το Mercedes-AMG One, ενώ πέρα από το πολύ χαμηλό εμπρός μέρος που παραπέμπει σε ρύγχος καρχαρία (Shark Nose) και τη διχρωμία του αμαξώματος, χαρακτηριστική είναι η απουσία εμπρός κολώνας και, βέβαια, παρμπρίζ.

Για λόγους ασφαλείας των αυστηρά δύο επιβατών, υπάρχει το γνωστό από τη F1 σύστημα HALO, καθώς και δύο ειδικά σχεδιασμένα -και από πλευράς αεροδυναμικής- κράνη.

Στο εσωτερικό, υπάρχει και ένα ειδικά σχεδιασμένο ρολόι της IWC Schaffhausen στο ταμπλό, ενώ δεν λείπουν και τα σήματα της AMG.

Η βάση του πρωτότυπου Mercedes-AMG PureSpeed αλλά και του μοντέλου παραγωγής που θα ακολουθήσει είναι η AMG SL 63 4MATIC+ με τον V8 των 4.000 κυβικών που αποδίδει 585 ίππους.

Η Mythos σειρά της Mercedes σχεδιάστηκε για να αξιοποιήσει την επικερδή αγορά εξατομικευμένων αυτοκινήτων που οι ανταγωνιστές, όπως η Ferrari και η Aston Martin, εκμεταλλεύονται τόσο καλά.


Exit mobile version