Skoda Elroq: Έρχεται με τα πρωτοβρόχια

Η Skoda προετοιμάζεται για το φθινόπωρο με την παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού της SUV, του Elroq. Παρόμοιο σε μέγεθος με το Karoq, θα εισάγει τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, την Modern Solid.

Το Elroq θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen και είναι ένα από τα έξι νέα ηλεκτρικά οχήματα που η Skoda σκοπεύει να κυκλοφορήσει μέχρι το 2027.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid, η οποία χαρακτηρίζεται από μια επιβλητική και μοντέρνα αισθητική, θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση με το Elroq. Η μάσκα Tech-Deck, πιο επίπεδη και φαρδιά, που πρωτοεμφανίστηκε στο Vision 7S concept του 2022, είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό της νέας σχεδίασης.

Το μπροστινό μέρος του Elroq θα διαθέτει διαιρούμενους προβολείς LED matrix, ένα στοιχείο που μπορεί να ενσωματωθεί και σε μελλοντικά μοντέλα της Skoda.

Για πρώτη φορά, το όνομα της μάρκας εμφανίζεται εμφανώς στο χείλος του καπό, ακολουθώντας ένα στυλ παρόμοιο με αυτό του Range Rover.

Το Elroq, με μήκος 4,5 μέτρων, θα διατίθεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό όχημα, εκμεταλλευόμενο πλήρως τις δυνατότητες της πλατφόρμας MEB. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει τόσο διαμορφώσεις με έναν κινητήρα όσο και με δύο κινητήρες για τετρακίνηση.

Όπως είπαμε το Elroq είναι μέρος του φιλόδοξου πρότζεκτ της Skoda να παρουσιάσει έξι νέα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το τέλος του 2026.

Το 2025, η εταιρεία θα αναβαθμίσει το Enyaq με στοιχεία Modern Solid και θα λανσάρει το Epiq, ένα μικρομεσαίο SUV με τιμή περίπου 25.000 ευρώ, παρόμοιο με το ID2.all της VW.

Μέχρι το 2026, η Skoda θα παρουσιάσει επίσης ένα ηλεκτρικό van και ένα επταθέσιο SUV, εμπνευσμένα από το concept Vision 7S.

Exit mobile version