GP Μονακό – Κατατακτήριες: Pole για τον Leclerc και τη Ferrari!

Πίσω από τον Leclerc θα ξεκινήσει η McLaren του Piastri, η Ferrari του Sainz και η δεύτερη McLaren του Norris. Καλή εμφάνιση για τις Mercedes, μέτρια για την Red Bull που τα βρίσκει σκούρα στο Πριγκιπάτο. Αυτή ήταν η 3η pole στο Μονακό και η 24η για τον Leclerc στην F1. Αύριο στις 16:00 ο αγώνας.

Ο Charles Leclerc επικράτησε του Oscar Piastri και κατέκτησε την τρίτη του pole position στο Grand Prix του Μονακό, ενώ οι ελπίδες του Max Verstappen για το ρεκόρ συνεχόμενων pole positions στη Formula 1 έληξαν μετά από μια σύντομη σύγκρουση με τα τοιχώματα.

Ο Μονεγάσκος Leclerc εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια των συνεδριών της Παρασκευής και του Σαββάτου στο Μονακό, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητά του με χρόνο 1:10,270 – μόλις ένα δέκατο από το ρεκόρ του Lewis Hamilton το 2019.

«Ήταν ωραίο, το συναίσθημα μετά από έναν γύρο κατάταξης είναι πάντα πολύ ιδιαίτερο εδώ», είπε ο Leclerc. «Είμαι πολύ χαρούμενος με τον γύρο μου. Η κατάταξη δεν είναι τα πάντα, όσο κι αν βοηθά στον αγώνα της Κυριακής, πρέπει να τα συνδυάσουμε όλα αύριο».

«Χρειάζομαι μια καλή εκκίνηση και όταν το κάνουμε αυτό, ελπίζω ο Carlos [Sainz] να με ακολουθήσει και να μας βάλει σε μια 1-2 θέση. Αν είμαστε 1-2 μπορούμε να ελέγξουμε τον αγώνα».

Ο Piastri της McLaren ήταν κοντά στον οδηγό της Ferrari και έγινε ο πιο κοντινός ανταγωνιστής του Leclerc, αλλά δεν κατάφερε να τον προσπεράσει στη μάχη για την pole position.

Ο Verstappen αντιμετώπισε δυσκολίες καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με την απόδοση της Red Bull του στα δύο τελευταία σκέλη, αλλά τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο πρώτο, όταν οριακά απέφυγε σύγκρουση με το φράγμα εξόδου της Sainte Devote. Αυτό ανάγκασε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να ακυρώσει τον γύρο του και να πέσει στη σειρά κατάταξης.

Ο Carlos Sainz κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ ο Lando Norris κατάφερε να μπει στην πρώτη τετράδα μετά από ανάκαμψη από την τελευταία στιγμή στη ζώνη υποβιβασμού του Q1.

Ο George Russell επίσης προσπέρασε τον Verstappen, καθώς η Mercedes φαινόταν σε καλύτερη φόρμα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Μονακό, αν και ο Hamilton δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Ολλανδό και περιορίστηκε στην έβδομη θέση.

Ο Yuki Tsunoda πήρε την όγδοη θέση πάνω από τον Alex Albon, που έκανε έναν εκτός σειράς γύρο στο Q3 και πήρε χρόνο αρκετό για την ένατη θέση, ενώ ο Pierre Gasly συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Ο Gasly έβγαλε εκτός τον ομόσταβλό του στην Alpine, Esteban Ocon, με έναν τελευταίο γύρο που εξασφάλισε στον πρώην οδηγό της AlphaTauri μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

Ο Ocon βρέθηκε μαζί με τους Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Lance Stroll, και Kevin Magnussen στους τελευταίους πέντε του Q2.

Ο Fernando Alonso και ο Sergio Perez ήταν οι μεγαλύτερες εκπλήξεις στο Q1, καθώς και οι δύο οδηγοί βρέθηκαν εκτεθειμένοι λόγω της αδυναμίας τους να βρουν έναν ανταγωνιστικό χρόνο.

Ο τελευταίος γύρος του Alonso αρχικά τον τοποθέτησε στη 13η θέση, αλλά έπεσε στη σειρά καθώς πολλοί άλλοι οδηγοί βελτίωσαν τους χρόνους τους. Αυτό έσπρωξε τον οδηγό της Aston Martin, που πέρυσι ήταν πολύ κοντά στην κατάκτηση της pole, στην 16η θέση.

Ο Perez πέρασε το μεγαλύτερο μέρος κοντά στο πίσω μέρος της σειράς και, αφού έπεσε στη ζώνη υποβιβασμού από το Q1, δεν κατάφερε να ανέβει καθώς ο τελευταίος του γύρος δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι δύο οδηγοί χωρίστηκαν από τον Logan Sargeant, ενώ το δίδυμο της Sauber, Valtteri Bottas και Zhou Guanyu, έκλεισαν τη σειρά των χρονομετρημένων.

Παρακάτω η σειρά εκκίνησης στο GP του Μονακό. Αύριο στις 16:00 ο αγώνας. Δείτε εδώ τη βαθμολογία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version