NEA

Maserati Alfieri Concept προς την παραγωγή!

Maserati-Alfieri_Concept_2014_Geneva (2)

Η ιταλική φίρμα παρουσιάζει στην ελβετική έκθεση ένα πρωτότυπο που προετοιμάζει το έδαφος για το μοντέλο παραγωγής…

Η Maserati ετοιμάζεται τα επόμενα χρόνια να εξαπολύσει μία μικρή επίθεση κατασκευάζοντας «μικρότερα» και πιο προσιτά κουπέ μοντέλα με σκοπό την αύξηση του πελατολογίου της (και φυσικά των εσόδων της). Μέχρι να δούμε μικρότερες εκδόσεις στη Γενεύη κάνει την εμφάνισή του το εντυπωσιακό πρωτότυπο Alfieri που βασίζεται στην GranTurismo MC Stradale.

H διάταξη είναι τυπικά 2+2 αλλά το μικρότερο -κατά 240 mm- μεταξόνιο 2,7 μέτρων δεν θεωρείται μικρό ενώ προμηνύει ένα νέο μοντέλο που θα βασιστεί σε αυτή την πλατφόρμα. Σχεδιαστικά, πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η 3500 GT του 1957 και η 5000GT του 1959 με το μήκος του σαγηνευτικού αμαξώματος να φτάνει τα 4,59 μέτρα με 20άρες ζάντες εμπρός και 21 ιντσών πίσω.

Κάτω από το καπό υπάρχει ατμοσφαιρικός V8 με χωρητικότητα 4,7 lt που αποδίδει 460 PS/7.000 rpm και 520 Nm/4.750 rpm με την ροπή να περνά στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου έξι σχέσεων και μπλοκέ διαφορικού. Πίσω από τις ρετρό ζάντες υπάρχουν κεραμικά δισκόφρενα με γαλάζιες δαγκάνες της Brembo ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν αλουμινένιες πινελιές που εναλλάσσονται όμορφα με το φουτουριστικό και μινιμάλ ταμπλό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!