Νέα τεχνολογία F3T από την Ford!

Fotd F3T

Χάρη σε μια νέα ψυχρή μέθοδο μορφοποίησης η Ford –πέρα από την ευρεία παραγωγή- θα μπορεί γρήγορα και εύκολα να κατασκευάζει ολόκληρα concept cars!

Με την τεχνολογία F3T (Ford Freeform Fabrication Technology (F3T) που βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης, η Ford στοχεύει στην μείωση του χρόνου κατεργασίας μεταλλικών ελασμάτων από 4-6 εβδομάδες σε μόλις 2-3 μέρες! Για μια γραμμή παραγωγής κάτι τέτοιο είναι εκπληκτικό αφού ο χρόνος μεταφράζεται σε κόστος.

‘Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η μέθοδος F3T βασίζεται στην 3D μορφοποίηση μίας μεταλλικής επιφάνειας από δύο πόντες με τη μια να «χαράσσει» από την αντίθετη πλευρά που βρίσκεται η άλλη. Φανταστείτε, κάτι σαν ψηφιακή εκτύπωση που με βάση το software (CAM Data) οι πόντες ζωγραφίζουν την επιφάνεια μορφοποιώντας τη.

Εκτός όμως από την επιτάχυνση της κατεργασίας μεμονωμένων μεταλλικών επιφανειών, η μέθοδος F3T είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο σχεδιαστικό τμήμα που θα μπορεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να υλοποιεί πρωτότυπα μοντέλα (concept cars). Η τεχνολογία F3T αποτελεί μέρος τριετούς project αξίας 7,04 εκ. δολαρίων επιδοτούμενο από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Exit mobile version