NEA

Νέα τεχνολογία F3T από την Ford!

Fotd F3T

Χάρη σε μια νέα ψυχρή μέθοδο μορφοποίησης η Ford –πέρα από την ευρεία παραγωγή- θα μπορεί γρήγορα και εύκολα να κατασκευάζει ολόκληρα concept cars!

Με την τεχνολογία F3T (Ford Freeform Fabrication Technology (F3T) που βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης, η Ford στοχεύει στην μείωση του χρόνου κατεργασίας μεταλλικών ελασμάτων από 4-6 εβδομάδες σε μόλις 2-3 μέρες! Για μια γραμμή παραγωγής κάτι τέτοιο είναι εκπληκτικό αφού ο χρόνος μεταφράζεται σε κόστος.

‘Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η μέθοδος F3T βασίζεται στην 3D μορφοποίηση μίας μεταλλικής επιφάνειας από δύο πόντες με τη μια να «χαράσσει» από την αντίθετη πλευρά που βρίσκεται η άλλη. Φανταστείτε, κάτι σαν ψηφιακή εκτύπωση που με βάση το software (CAM Data) οι πόντες ζωγραφίζουν την επιφάνεια μορφοποιώντας τη.

Εκτός όμως από την επιτάχυνση της κατεργασίας μεμονωμένων μεταλλικών επιφανειών, η μέθοδος F3T είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο σχεδιαστικό τμήμα που θα μπορεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να υλοποιεί πρωτότυπα μοντέλα (concept cars). Η τεχνολογία F3T αποτελεί μέρος τριετούς project αξίας 7,04 εκ. δολαρίων επιδοτούμενο από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!