Ford, 100 χρόνια σε 100 δευτερόλεπτα!

Ford-old-assembly-line (2)

Η αμερικανική εταιρία γιορτάζει έναν αιώνα της πρώτης κινούμενης γραμμής συναρμολόγησης αυτοκινήτων η οποία κατασκευάστηκε από τον ιδρυτή Henry Ford.

Μέχρι το 2017 η Ford σχεδιάζει την παραγωγή τεσσάρων διαφορετικών μοντέλων σε κάθε εργοστάσιο της στον κόσμο με στόχο το 90% των μονάδων της να λειτουργούν σε τρεις βάρδιες. Μέχρι την ίδια χρονιά η εταιρία σχεδιάζει να μειώσει τις πλατφόρμες των μοντέλων της από 15 σε 9 αλλά να διατηρήσει την παραγωγικότητα της στα 6 εκ. οχήματα τον χρόνο δηλ. 16 αυτοκίνητα κάθε 60 sec.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται το εργοστάσιο στο Highland Park υπό την διεύθυνση του Henry Ford που κατασκευαζόταν το Ford Model T των 3.000 εξαρτημάτων σε 84 διαδοχικές φάσεις από ομάδες εργατών. Με τη νέα κινούμενη γραμμή παραγωγής του Henry Ford ο χρόνος παραγωγής ενός Model T είχε μειωθεί από τις 12 h στα 90 min.

Έτσι, ο μεγαλύτερος όγκος παραγωγής με το ίδιο εργατικό κόστος επέτρεψε στην Ford να πουλά φτηνά το Model T και προς το τέλος να βελτιώσει την επίδοση της σε ένα αυτοκίνητο ανά 24 sec φτάνοντας το 1927 η συνολική παραγωγή να έχει φτάσει τα 15 εκατομμύρια. To Model Τ ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής αλλά το μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο στον κόσμο είναι το Volkswagen Beetle με 21 εκ. μονάδες.

Exit mobile version