NEA

Ford, 100 χρόνια σε 100 δευτερόλεπτα!

Ford-old-assembly-line (2)

Η αμερικανική εταιρία γιορτάζει έναν αιώνα της πρώτης κινούμενης γραμμής συναρμολόγησης αυτοκινήτων η οποία κατασκευάστηκε από τον ιδρυτή Henry Ford.

Ford-old-assembly-line (1)Μέχρι το 2017 η Ford σχεδιάζει την παραγωγή τεσσάρων διαφορετικών μοντέλων σε κάθε εργοστάσιο της στον κόσμο με στόχο το 90% των μονάδων της να λειτουργούν σε τρεις βάρδιες. Μέχρι την ίδια χρονιά η εταιρία σχεδιάζει να μειώσει τις πλατφόρμες των μοντέλων της από 15 σε 9 αλλά να διατηρήσει την παραγωγικότητα της στα 6 εκ. οχήματα τον χρόνο δηλ. 16 αυτοκίνητα κάθε 60 sec.

Ford-old-assembly-line (3)Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται το εργοστάσιο στο Highland Park υπό την διεύθυνση του Henry Ford που κατασκευαζόταν το Ford Model T των 3.000 εξαρτημάτων σε 84 διαδοχικές φάσεις από ομάδες εργατών. Με τη νέα κινούμενη γραμμή παραγωγής του Henry Ford ο χρόνος παραγωγής ενός Model T είχε μειωθεί από τις 12 h στα 90 min.

Έτσι, ο μεγαλύτερος όγκος παραγωγής με το ίδιο εργατικό κόστος επέτρεψε στην Ford να πουλά φτηνά το Model T και προς το τέλος να βελτιώσει την επίδοση της σε ένα αυτοκίνητο ανά 24 sec φτάνοντας το 1927 η συνολική παραγωγή να έχει φτάσει τα 15 εκατομμύρια. To Model Τ ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής αλλά το μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο στον κόσμο είναι το Volkswagen Beetle με 21 εκ. μονάδες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!