Η Bentley θέλει το δικό της Audi R8

Bentley-SUPER-SPORT-1

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν την βρετανική φίρμα να προσανατολίζεται σε ένα μοντέλα μεταξύ της Continental και της Mulsanne…

Ωστόσο, αυτή η προοπτική είναι η λιγότερη πιθανή μιας και οι Βρετανοί (ή καλύτερα οι Γερμανοί;) θεωρούν πως ένα σπορ διθέσιο μοντέλο που θα έχει ως βάση το Audi R8 και με τo στιλ της Bentley είναι αυτό που λείπει από την εταιρία. Συγκεκριμένα, ο Wolfgang Durheimer, διευθύνων σύμβουλος της Bentley,  είπε μεταξύ άλλων στο Top Gear «πως «θα ήθελα ένα σπορ μοντέλο με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς».

Έτσι, η νέα Bentley αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το λανσάρισμα του SUV (δηλ. μετά το 2016), θα είναι διθέσια, η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς του, ενώ από πλευράς κινητήρα το ενδεχόμενα είναι τρία: ο W12 της μάρκας, ένας V8 με διπλά turbo προκειμένου η απόδοσή του να εξασφαλίζει τις απαραίτητες top επιδόσεις, είτε ένας εξακύλίνδρος που θα αποτελεί τη βάση ενός υβριδικού συστήματος πρόωσης.

Υπενθυμίζεται πως η Bentley είχε παρουσιάσει το 1999 στο σαλόνι της Γενεύης το πρωτότυπο Hunaudières (W16 μοτέρ με 632 PS και τελική ταχύτητα 350 km/h) και όπως γίνεται αντιληπτό, η ύπαρξη ενός σπορ διθέσιου μοντέλου στην γκάμα της εταιρείας απασχολούσε πάντοτε τους Βρετανούς.

Exit mobile version