NEA

Η Bentley θέλει το δικό της Audi R8

Bentley-SUPER-SPORT-1

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν την βρετανική φίρμα να προσανατολίζεται σε ένα μοντέλα μεταξύ της Continental και της Mulsanne…

Bentley-SUPER-SPORT-3Ωστόσο, αυτή η προοπτική είναι η λιγότερη πιθανή μιας και οι Βρετανοί (ή καλύτερα οι Γερμανοί;) θεωρούν πως ένα σπορ διθέσιο μοντέλο που θα έχει ως βάση το Audi R8 και με τo στιλ της Bentley είναι αυτό που λείπει από την εταιρία. Συγκεκριμένα, ο Wolfgang Durheimer, διευθύνων σύμβουλος της Bentley,  είπε μεταξύ άλλων στο Top Gear «πως «θα ήθελα ένα σπορ μοντέλο με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς».

Έτσι, η νέα Bentley αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το λανσάρισμα του SUV (δηλ. μετά το 2016), θα είναι διθέσια, η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς του, ενώ από πλευράς κινητήρα το ενδεχόμενα είναι τρία: ο W12 της μάρκας, ένας V8 με διπλά turbo προκειμένου η απόδοσή του να εξασφαλίζει τις απαραίτητες top επιδόσεις, είτε ένας εξακύλίνδρος που θα αποτελεί τη βάση ενός υβριδικού συστήματος πρόωσης.

Bentley-SUPER-SPORT-2Υπενθυμίζεται πως η Bentley είχε παρουσιάσει το 1999 στο σαλόνι της Γενεύης το πρωτότυπο Hunaudières (W16 μοτέρ με 632 PS και τελική ταχύτητα 350 km/h) και όπως γίνεται αντιληπτό, η ύπαρξη ενός σπορ διθέσιου μοντέλου στην γκάμα της εταιρείας απασχολούσε πάντοτε τους Βρετανούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!