Audi RS7 πιάνει τα 240 km/h δίχως οδηγό [vid]

To RS7 Piloted Driving είναι το αυτόνομο Audi που θα κάνει έναν ολόκληρο γύρο στην πίστα του Hockenheim. Δίχως οδηγό…

Audi RS 7 piloted driving conceptΤην Κυριακή 19 Οκτωβρίου, πριν την έναρξη του τελευταίου για φέτος αγώνα του DTM, το Audi RS7 Piloted Driving θα αγγίξει την τελική των 240 km/h δίχως να υπάρχει οδηγός πίσω από το τιμόνι. Η τελική θα επιτευχθεί στην διάρκεια ενός πλήρη γύρου επιτυγχάνοντας πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης του 1,1g στις στροφές και 1,3g στο φρενάρισμα με χρόνο κάτω από 2’ 10’’.

Φυσικά για τη σωστή ολοκλήρωση του γύρου της πίστας, αλλά και κάθε κίνησης του αυτόνομου Audi, καθοριστικό ρόλο παίζουν αφενός η απόλυτη ακρίβεια της καθοδήγησης και ο πλήρης έλεγχός του σε οριακές συνθήκες. Έτσι, υπάρχει σύστημα GPS που λειτουργεί με αλγόριθμο απόκλισης με ακρίβεια εκατοστού, ενώ τα δεδομένα του μεταφέρονται μέσω WLAN και ράδιο-επικοινωνία υψηλών συχνοτήτων. Παράλληλα οι πληροφορίες που παρέχει μια κάμερα 3D συγκρίνονται συνεχώς με τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Το μεγάλο πεντάθυρο κουπέ δεν διαφέρει από το μοντέλο παραγωγής πέρα από τα ηλεκτρονικά με τα οποία είναι φορτωμένο και τα οποία ελέγχουν το ηλεκτρο-μηχανικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσής του, το ηλεκτρονικό γκάζι και το αυτόματο κιβώτιο Tiptptronic των 8 σχέσεων.

Exit mobile version