NEA

Audi RS7 πιάνει τα 240 km/h δίχως οδηγό [vid]

To RS7 Piloted Driving είναι το αυτόνομο Audi που θα κάνει έναν ολόκληρο γύρο στην πίστα του Hockenheim. Δίχως οδηγό…

Audi RS 7 piloted driving conceptΤην Κυριακή 19 Οκτωβρίου, πριν την έναρξη του τελευταίου για φέτος αγώνα του DTM, το Audi RS7 Piloted Driving θα αγγίξει την τελική των 240 km/h δίχως να υπάρχει οδηγός πίσω από το τιμόνι. Η τελική θα επιτευχθεί στην διάρκεια ενός πλήρη γύρου επιτυγχάνοντας πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης του 1,1g στις στροφές και 1,3g στο φρενάρισμα με χρόνο κάτω από 2’ 10’’.

Audi RS 7 piloted driving conceptΦυσικά για τη σωστή ολοκλήρωση του γύρου της πίστας, αλλά και κάθε κίνησης του αυτόνομου Audi, καθοριστικό ρόλο παίζουν αφενός η απόλυτη ακρίβεια της καθοδήγησης και ο πλήρης έλεγχός του σε οριακές συνθήκες. Έτσι, υπάρχει σύστημα GPS που λειτουργεί με αλγόριθμο απόκλισης με ακρίβεια εκατοστού, ενώ τα δεδομένα του μεταφέρονται μέσω WLAN και ράδιο-επικοινωνία υψηλών συχνοτήτων. Παράλληλα οι πληροφορίες που παρέχει μια κάμερα 3D συγκρίνονται συνεχώς με τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Audi RS 7 piloted driving conceptΤο μεγάλο πεντάθυρο κουπέ δεν διαφέρει από το μοντέλο παραγωγής πέρα από τα ηλεκτρονικά με τα οποία είναι φορτωμένο και τα οποία ελέγχουν το ηλεκτρο-μηχανικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσής του, το ηλεκτρονικό γκάζι και το αυτόματο κιβώτιο Tiptptronic των 8 σχέσεων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!