Απορρίφθηκε η V8 bi-turbo πρόταση της Ferrari

Mercedes-V6-Formel-1-Motor-2014 (2)

Η πρόσταση της Ferrari για το μέλλον των κινητήρων στην Formula 1 απορρίφθηκε και ενισχύεται το σενάριο της αυξημένης ισχύς έως τα 1.000 άλογα!

Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει για την συνάντηση που θα έκαναν στο Παρίσι οι ομάδες της F1 μεταξύ τους για να συζητήσουν την προοπτική αναβάθμισης των κινητήριων μονάδων προς όφελος του θεάματος και προς την μείωση του κατασκευαστικού κόστους. Τελικά, η πρόταση της Ferrari που ήθελε νέους V8 bi-turbo με λιγότερη υβριδική εμπλοκή απορρίφθηκε από τις Honda και Mercedes με μοναδικό υποστηρικτή την Renault.

Προς το παρόν το επικρατέστερο σενάριο είναι η αύξηση της ροής καυσίμου που θα επιφέρει αύξηση της ισχύος στα 1.000 άλογα, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο θα ισχύσει από την μεθεπόμενη σεζόν. Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του φετινού πρωταθλήματος και αν το θέαμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών, ενδεχομένως η αύξηση ισχύος να υπάρξει από την F1 2016.

Από την άλλη, οι Red Bull και McLaren κατέθεσαν σχέδια για μονοθέσια με πιο επιθετικό στιλ. Ο Bernie Ecclestone το σκέπτεται, αλλά όλες οι ομάδες φοβούνται μπροστά στο κόστος εξέλιξης και για αυτό θέλουν όλες οι νέες αλλαγές να ισχύσουν από το 2017. Τα πάντα παραμένουν ρευστά, για οτιδήποτε νεότερο μείνετε δικτυωμένοι στο caroto.gr!

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version