Ισχυρότερο Audi SQ5 TDI plus, με 340 PS

audi_sq5_plus

Με την προσθήκη ενός “plus” στο λογότυπο και 27 επιπλέον ίππων κάτω από το καπό, η Audi προσφέρει μία ισχυρότερη εκδοχή του δυναμικού της crossover.

Η νέα αυτή έκδοση θα διαφοροποιείται οπτικά από τα “απλά” SQ5 χάρη στο μαύρο γυαλιστερό χρώμα με το οποίο είναι βαμμένοι οι εξωτερικοί καθρέφτες, τα χερούλια των θυρών, ο αεροδυναμικός διαχύτης και τα spoiler της οροφής. Παράλληλα θα φέρει τροχούς 21 ιντσών, με ελαστικά 255/40 R21. Αντίστοιχα και το εσωτερικό του θα ντύνεται με ακριβά δέρματα nappa, ενώ θα διαθέτει ορισμένες επιπλέον μεταλλικές λεπτομέρειες που θα αναβαθμίζουν το κύρος του.

Περνώντας στα βασικά, ο τρίλιτρος, twin-turbo πετρελαιοκινητήρας παραμένει ίδιος, διαθέτει όμως βελτιώσεις στα σημεία και συγκεκριμένα στο σύστημα ψεκασμού καυσίμου, που γίνεται με μεγαλύτερη πίεση. Έτσι, αποδίδει πλέον 340 ίππους και 700 Nm ροπής. Η έξτρα αυτή ισχύς -στα χαρτιά- δεν φαίνεται τόσο στην επιτάχυνση από στάση, καθώς το 0-100 παραμένει στα 5,1 δλ, σίγουρα όμως βοηθά στις ρεπρίζ. Με τη σειρά τους, η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται στα 6,6 λίτρα/100 χλμ. και 174 γρ. CO2/χλμ.

Φυσικά, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος Quattro. Μία ακόμα διαφορά του “plus” εδώ είναι ότι, για πρώτη φορά σε Q5, η Audi πρόσθεσε ένα σπορ διαφορικό πίσω, το οποίο υπόσχεται αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά και χαρακτήρα στο κορυφαίο της μοντέλο.

Exit mobile version