ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισχυρότερο Audi SQ5 TDI plus, με 340 PS

audi_sq5_plus

Με την προσθήκη ενός “plus” στο λογότυπο και 27 επιπλέον ίππων κάτω από το καπό, η Audi προσφέρει μία ισχυρότερη εκδοχή του δυναμικού της crossover.

audi_sq5_plus2Η νέα αυτή έκδοση θα διαφοροποιείται οπτικά από τα “απλά” SQ5 χάρη στο μαύρο γυαλιστερό χρώμα με το οποίο είναι βαμμένοι οι εξωτερικοί καθρέφτες, τα χερούλια των θυρών, ο αεροδυναμικός διαχύτης και τα spoiler της οροφής. Παράλληλα θα φέρει τροχούς 21 ιντσών, με ελαστικά 255/40 R21. Αντίστοιχα και το εσωτερικό του θα ντύνεται με ακριβά δέρματα nappa, ενώ θα διαθέτει ορισμένες επιπλέον μεταλλικές λεπτομέρειες που θα αναβαθμίζουν το κύρος του.

audi_sq5_plus3Περνώντας στα βασικά, ο τρίλιτρος, twin-turbo πετρελαιοκινητήρας παραμένει ίδιος, διαθέτει όμως βελτιώσεις στα σημεία και συγκεκριμένα στο σύστημα ψεκασμού καυσίμου, που γίνεται με μεγαλύτερη πίεση. Έτσι, αποδίδει πλέον 340 ίππους και 700 Nm ροπής. Η έξτρα αυτή ισχύς -στα χαρτιά- δεν φαίνεται τόσο στην επιτάχυνση από στάση, καθώς το 0-100 παραμένει στα 5,1 δλ, σίγουρα όμως βοηθά στις ρεπρίζ. Με τη σειρά τους, η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται στα 6,6 λίτρα/100 χλμ. και 174 γρ. CO2/χλμ.

Φυσικά, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος Quattro. Μία ακόμα διαφορά του “plus” εδώ είναι ότι, για πρώτη φορά σε Q5, η Audi πρόσθεσε ένα σπορ διαφορικό πίσω, το οποίο υπόσχεται αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά και χαρακτήρα στο κορυφαίο της μοντέλο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!