H Citroen ετοιμάζει το δικό της Juke

c-aircross-concept

Στην Γενεύη η γαλλική εταιρία θα παρουσιάσει το πρωτότυπο C-Aircross που θα αντικαταστήσει εντός της χρονιάς το C3 Picasso και θα περάσει στα crossover λημέρια…

Ακολουθώντας την τάση της εποχής η Citroen θα αντικαταστήσει το βασικό της MPV (το C3 Picasso) με ένα νέο μοντέλο που θα υιοθετεί την Cactus σχεδιαστική άποψη (με τα γνωστά airbumps) με μία crossover προσέγγιση. Όσον αφορά στο πρωτότυπο υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες καινοτομίες (που προφανώς δεν θα δούμε στο μοντέλο παραγωγής), όπως οι αντίρροπα ανοιγόμενες πόρτες -εν απουσία της κεντρικής κολόνας του αμαξώματος για ευκολότερη πρόσβαση- και η υιοθέτηση καμερών (αντί των συμβατικών καθρεπτών).

Εις τα ενδότερα υπάρχει μία μινιμάλ προσέγγιση με φουτουριστικό στιλ που διαμορφώνεται από τα ελάχιστα κουμπιά και διακόπτες, μία μεγάλη οθόνη αφής 12’’ από όπου ο οδηγός μπορεί να ελέγχει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και ένα μεγάλο head-up display. Σχετικά με τα μηχανικά μέρη η Citroen προβάλλει το σύστημα βελτιστοποίησης πρόσφυσης «Grip Control» μιας και το νέο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει τέλη 2017 θα έχει αποκλειστικά προσθιοκίνητες εκδόσεις που θα ξεκινούν από τον 1.2 PureTech και τον 1.5 BlueHDi.

Exit mobile version