Μπαμπά μην τρέχεις… [blog]

Ένας επαγγελματίας οδηγός (ταξί), ένα περιπολικό και μια Lamborghini σε κακά χάλια. Παραδεχτείτε το, το πρώτο πράγμα που σκεφθήκατε είναι «καλά να πάθει ο ζάμπλουτος οδηγός της που έτρεχε σαν παλαβός». Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι κάνετε λάθος.

Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε όλοι τις αναφορές της τροχαίας για τις καταγεγραμμένες παραβάσεις την περίοδο των εορτών και είδαμε τα ρεπορτάζ για τα -δυστυχώς αρκετά- θανατηφόρα ατυχήματα. Όσοι ενδιαφέρονται λιγάκι παραπάνω, ίσως να διάβασαν και τα σχόλια των αναγνωστών των σχετικών ειδήσεων σε διάφορες ιστοσελίδες.

Τα περισσότερα συμπεράσματα ήταν αυθαίρετα. Ο οδηγός ήταν νέος σε ηλικία, άρα ευθύνεται επειδή έτρεχε. Όπως και ο οδηγός της λευκής Lamborghini. Εκεί καταλήγουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας, οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές των τροχαίων. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που διαφωνούν.

Σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων που συνέλεξε το υπουργείο Μεταφορών στις ΗΠΑ, οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους τραυματιζόμαστε ή σκοτωνόμαστε στους δρόμους είναι οι ακόλουθοι:

Αυτά τα στοιχεία είναι από τις ΗΠΑ. Αν και δεν έχω αποδειχτικά στοιχεία να παραθέσω, τολμώ να πω ότι στην Ελλάδα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και το αλκοόλ. Ειδικά στα περίεργα ατυχήματα που συμβαίνουν τα ξημερώματα.

Αντί λοιπόν να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους (που τρέχουν σαν παλαβοί), πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Η οδήγηση απαιτεί τη συγκέντρωσή μας. Στο χέρι μας είναι στην ερχόμενη μεγάλη μετακίνηση κόσμου (καρναβάλι Πάτρας, Καθαρά Δευτέρα, Πάσχα κτλ) να μην έχουν τίποτα να πουν στις ειδήσεις.

Για την ιστορία, σύμφωνα με την περιγραφή στην ιστοσελίδα WreckedExotics, ο οδηγός της Lamborghini είχε βγει για μια ήρεμη βόλτα στον κεντρικό δρόμο της πόλης και χτυπήθηκε από τον οδηγό του ταξί, ο οποίος έκανε αναστροφή. Δεν ξέρω εάν ήταν νόμιμη ή παράνομη, το αποτέλεσμά της όμως αποδεικνύει ότι ο επαγγελματίας οδηγός δεν ήταν προσεκτικός και ότι η ταχύτητα δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο.

Exit mobile version