H GM ετοιμάζει νέους πετρελαιοκινητήρες

Όσο και αν ακούγεται παράξενο η αμερικανική εταιρία έχει διατηρήσει το κέντρο εξέλιξης στο Τορίνο και θα προχωρήσει στην παραγωγή νέων diesel κινητήρων.

Η είδηση έρχεται από το Automotive News το οποίο αναφέρει πως του χρόνου θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου τρίλιτρου V6 diesel που θα περάσει αρχικά στα Silverado και Sierra. Ο νέος Duramax θα μπει σε διάφορα μοντέλα της GM που κυκλοφορούν κυρίως στις αγορές της Αμερικής.

Μέχρι τώρα η GM χρησιμοποιούσε τον 1.600άρη diesel της PSA και αυτό σύντομα θα αλλάξει στο πλαίσιο της στρατηγικής CCS (Cylinder Set Strategy). Μάλιστα η GM ετοιμάζει έναν τρικύλινδρο στα 1.500 κ.εκ. (ουσιαστικά θα είναι το ένα σκέλος του νέου V6) για τα μικρότερα μοντέλα της (Cruze, Equinox κ.α.).

Πάντως, η όλη είδηση προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση (ειδικά όταν πρόκειται για μία μη ευρωπαϊκή εταιρία αφού στην Ευρώπη ουσιαστικά βαστά η πετρελαιοκίνηση) σε μία εποχή που αρκετές εταιρίες (Volvo, Toyota κ.α.) έχουν δηλώσει πως έχουν σταματήσει εδώ και καιρό την εξέλιξη των diesel.

Exit mobile version