H Renault θέλει μια συμμαχία με την FCA

Ένα νέο δημοσίευμα από τους Financial Times θέλει την γαλλική εταιρία να επιδιώκει συμμαχία με την Fiat-Chrysler.

Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει για την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Peugeot-Citroen να συγχωνευτεί με την FCA. Τώρα, ένας ακόμη όμιλος εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τον ιταλό-αμερικανικό όμιλο έχοντας ως στόχο να εξαπλωθεί στην παγκόσμια αγορά. Μια συμμαχία του σχήματος Renault-Nissan-Fiat-Chrysler θα αποτελούσε το μεγαλύτερο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργώντας έντονο ανταγωνισμό απέναντι στο VW Group και στην Toyota.

Ο Carlos Ghosn, που κρατείται στο Τόκιο και μάχεται στα δικαστήρια, είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια συζητήσεις με την FCA. Ο νέος CEO της Renault, ο Jean-Dominique Senard, δείχνει θετικός σε μια τέτοια περίπτωση και ανοιχτός για να συζητήσει με τη Nissan τις αναλογίες του σχήματος.

Από την άλλη, ο John Elkann, εκ των ιδιοκτητών της FCA, έχει κάνει ανεπίσημα επαφές και παρόλο που η εταιρία του το διαψεύδει, σύμφωνα με την FT. Το σίγουρο είναι πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και επίσης είναι σίγουρο πως η FCA θα πρέπει κάποια στιγμή να συμμαχήσει για να παραμείνει στο παιχνίδι.

Exit mobile version