Έναρξη παραγωγής για την Mercedes-Benz EQC

Αν και έχουν γραφτεί πολλά για την EQC η παραγωγή της ξεκίνησε μόλις χτες με τιμή πώλησης στην Γερμανία από 71.281€. Περίπου 8.600€ φτηνότερη από το Audi E-Tron.

Η Mercedes ετοιμάζει μία νέα σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα και πριν την EQA λανσάρεται η EQC, η οποία πρακτικά είναι το πρώτο ηλεκτρικό ευρείας παραγωγής της γερμανικής μάρκας. Η παραγωγή της ξεκίνησε στο εργοστάσιο στην Βρέμη όπου κατασκευάζονται και οι C-Class αλλά και οι GLC και GLC Coupe.

Το εργοστάσιο στην Βρέμη θα είναι και το υπόδειγμα για το πως θα λειτουργήσει η παραγωγή του EQC στο αντίστοιχο εργοστάσιο της Κίνας. Εκεί θα παράγεται το EQC σε συνεργασία με την Beijing Benz Automotive Co. Αργότερα η Mercedes-Benz θα παράγει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα και σε άλλα δύο εργοστάσια στην Γερμανία, ένα στις ΗΠΑ, και ένα στην Γαλλία.

Στην Ελλάδα η EQC των 408 ίππων και των 765 Nm, που έχει αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα και ολοκληρώνει το 0-100 σε μόλις 5,1 δεύτερα ξεκινά από 82.393 ευρώ με πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Για λόγους σύγκρισης το Audi e-tron 55 των 360 ίππων ξεκινά από 84.300 ευρώ.

Exit mobile version