NEA

Έναρξη παραγωγής για την Mercedes-Benz EQC

Αν και έχουν γραφτεί πολλά για την EQC η παραγωγή της ξεκίνησε μόλις χτες με τιμή πώλησης στην Γερμανία από 71.281€. Περίπου 8.600€ φτηνότερη από το Audi E-Tron.

Η Mercedes ετοιμάζει μία νέα σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα και πριν την EQA λανσάρεται η EQC, η οποία πρακτικά είναι το πρώτο ηλεκτρικό ευρείας παραγωγής της γερμανικής μάρκας. Η παραγωγή της ξεκίνησε στο εργοστάσιο στην Βρέμη όπου κατασκευάζονται και οι C-Class αλλά και οι GLC και GLC Coupe.

Το εργοστάσιο στην Βρέμη θα είναι και το υπόδειγμα για το πως θα λειτουργήσει η παραγωγή του EQC στο αντίστοιχο εργοστάσιο της Κίνας. Εκεί θα παράγεται το EQC σε συνεργασία με την Beijing Benz Automotive Co. Αργότερα η Mercedes-Benz θα παράγει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα και σε άλλα δύο εργοστάσια στην Γερμανία, ένα στις ΗΠΑ, και ένα στην Γαλλία.

Στην Ελλάδα η EQC των 408 ίππων και των 765 Nm, που έχει αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα και ολοκληρώνει το 0-100 σε μόλις 5,1 δεύτερα ξεκινά από 82.393 ευρώ με πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Για λόγους σύγκρισης το Audi e-tron 55 των 360 ίππων ξεκινά από 84.300 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!