Η Μέρκελ ενισχύει την ηλεκτροκίνηση στην Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε από το 2023 να υπάρξουν νέα και πιο δελεαστικά οικονομικά κίνητρα για την αγορά των «φτηνότερων» ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τιμή έως τις 40.000€.

Οι αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων και οι μεγάλες διαδηλώσεις είχαν αποτέλεσμα και η κυβέρνηση Μέρκελ θα επισπεύσει την μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση με διάφορους τρόπους. Ο ένας είναι ο γνωστός της πριμοδότησης με έξτρα οικονομικά κίνητρα και μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

Ο άλλος είναι και λίγο εκβιαστικός αφού θα συνδυαστεί με αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων (αρχικά ανακοινώθηκε τουλάχιστον 3 λεπτά το λίτρο) ώστε το αγοραστικό κοινό να αποθαρρυνθεί από την βενζίνη και το ντίζελ και να προσανατολισθεί προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επίσης, τα city-cars θα βγαίνουν μόνο ως ηλεκτρικά αφού η παραγωγή τους ως συμβατικά δεν θα είναι κερδοφόρα για τους κατασκευαστές.

Παράλληλα, σε ένα πλάνο 54 δισεκατομμυρίων ευρώ για την μείωση των εκπομπών CO2 περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου ώστε να περιοριστεί η χρήση των αεροπορικών γραμμών. Το πακέτο περιλαμβάνει και την αναβάθμιση κατοικιών στην χώρα για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής τους.

Exit mobile version