FBI: Οι Κινέζοι κλέβουν τεχνολογίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Εν μέσω του κορωνοϊού η κόντρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα δεν λέει να τελειώσει. Αυτή τη φορά μεταφέρεται στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μετά από έρευνες που διεξήχθησαν από το FBI κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι κινεζικές εταιρίες αντιγράφουν και αποσπούν παράνομα τις τεχνολογίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προς όφελος τους. Το FBI προχώρησε σε σχετική προειδοποίηση σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας (και όχι μόνο) αναφέροντας πως η Κίνα χρησιμοποιεί πολλές μεθόδους για να υποκλέψει την αμερικανική τεχνολογία, αλλά εστιάζει κυρίως στον κυβερνοχώρο, την εταιρική κατασκοπεία και την κλοπή της έρευνας.

«Η κινέζικη κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ώστε η χώρα της να ξεπεράσει σε τεχνολογική υπεροχή τις ΗΠΑ. Όμως αυτό δεν το κάνουν με την δική τους επινοητικότητα, είπε, αλλά κλέβοντας τεχνολογία από τις δικές μας», είπε σε συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων ο διευθυντής του FBI, ο Christopher Wray.

Ο Wray κάλεσε όλες τις εταιρίες να αυξήσουν τα επίπεδα ασφαλείας τους σε κάθε τομέα αφού υπάρχει τεράστιο πρόβλημα διείσδυσης και απόσπασης δεδομένων και πληροφοριών. Όπως χαρακτηριστικά είπε το FBI, μετά από περίπου 1.000 έρευνες για την απόπειρα κλοπής της τεχνολογίας των ΗΠΑ από την Κίνα κατέληξε πως -πέρα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα- σχεδόν τα πάντα βρίσκονται σε κίνδυνο: από το ρύζι και το καλαμπόκι μέχρι τα  λογισμικά ανεμογεννητριών και ιατρικού εξοπλισμού!

Πάντως, ο Elon Musk και η Tesla πρέπει να “πονάει” την αμερικανική κυβέρνηση που προτιμά να κατασκευάζει ένα μεγάλο αριθμό από Tesla και στην Κίνα.

Exit mobile version