NEA

FBI: Οι Κινέζοι κλέβουν τεχνολογίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Εν μέσω του κορωνοϊού η κόντρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα δεν λέει να τελειώσει. Αυτή τη φορά μεταφέρεται στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μετά από έρευνες που διεξήχθησαν από το FBI κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι κινεζικές εταιρίες αντιγράφουν και αποσπούν παράνομα τις τεχνολογίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προς όφελος τους. Το FBI προχώρησε σε σχετική προειδοποίηση σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας (και όχι μόνο) αναφέροντας πως η Κίνα χρησιμοποιεί πολλές μεθόδους για να υποκλέψει την αμερικανική τεχνολογία, αλλά εστιάζει κυρίως στον κυβερνοχώρο, την εταιρική κατασκοπεία και την κλοπή της έρευνας.

«Η κινέζικη κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ώστε η χώρα της να ξεπεράσει σε τεχνολογική υπεροχή τις ΗΠΑ. Όμως αυτό δεν το κάνουν με την δική τους επινοητικότητα, είπε, αλλά κλέβοντας τεχνολογία από τις δικές μας», είπε σε συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων ο διευθυντής του FBI, ο Christopher Wray.

Ο Wray κάλεσε όλες τις εταιρίες να αυξήσουν τα επίπεδα ασφαλείας τους σε κάθε τομέα αφού υπάρχει τεράστιο πρόβλημα διείσδυσης και απόσπασης δεδομένων και πληροφοριών. Όπως χαρακτηριστικά είπε το FBI, μετά από περίπου 1.000 έρευνες για την απόπειρα κλοπής της τεχνολογίας των ΗΠΑ από την Κίνα κατέληξε πως -πέρα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα- σχεδόν τα πάντα βρίσκονται σε κίνδυνο: από το ρύζι και το καλαμπόκι μέχρι τα  λογισμικά ανεμογεννητριών και ιατρικού εξοπλισμού!

Πάντως, ο Elon Musk και η Tesla πρέπει να “πονάει” την αμερικανική κυβέρνηση που προτιμά να κατασκευάζει ένα μεγάλο αριθμό από Tesla και στην Κίνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το F.B.I είναι ανεδαφικό και δεν αντέχει σε έστω και μέτρια κριτική από τα παρακάτω δεδομένα: Στην Κίνα εδώ και τρεις δεκαετίες μεταφέρουν την παραγωγή τους οι
    μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής του κόσμου, κάνοντας την Κίνα το μεγαλύτερο παραγωγικό κράτος του κόσμου. Μεταφέροντας την παραγωγή τους, μεταφέρουν και την τεχνογνωσία τους. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει αδειάσει ο πλανήτης από παραγωγικούς ομίλους πάσης φύσεως προϊόντων. Σε οτι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα ή Κίνα δεν έχει αντίπαλο. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα MADE IN CHINA μένει κανείς άναυδος από την πληθώρα παραγωγής ηλεκτρικών, κυρίως μικρών και απλών οχημάτων, γιατί αν γίνει επίσκεψη στην ιστοσελίδα CHINA’S ELECTRIC VEHICLES, τα θέματα τελειωμό δεν έχουν. Στην Κίνα έχουν μεταναστεύσει οι μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού αλλά κυρίως κατασκευής υλικοτεχνικής υποδομής υπολογιστών. Οι μεγαλύτερες εφαρμογές ρομποτικής, και όχι μόνον, κατασκευάζονται στην Κίνα. Όλες οι μικρού και μεσαίου μεγέθους ανεμογεννήτριες, που διακινούνται στην υφήλιο κατασκευάζονται στην Κίνα. Έχουν μεταφέρει την τεχνογνωσία τους και αρκετοί κατασκευαστές μεγάλου
    μεγέθους ανεμογεννητριών (250-500 kWh) με ανοδική τάση μετεγκατάστασης. Είναι απίστευτο και
    “αφύσικο” το μέγεθος των παραγωγικών μονάδων σε ένα μόνον κράτος του κόσμου.
    Δεν φαίνεται να γίνεται βιομηχανική υποκλοπή από την Κίνα σαν κράτος, δεδομένου ότι οι παραγωγικές
    μονάδες δεν ανήκουν στην Κίνα σαν κράτος, αλλά σε ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι οφείλουν να συμμορφώνονται στην νομοθεσία της Κίνας. Έτσι λοιπόν μάλλον το αντίθετο γίνεται. Υποκλοπή τεχνολογίας από την Κίνα

  2. Μακάρι να ήταν έτσι. Αυτή τη στιγμή στις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής, οι CEO είναι Ινδοί,
    έχοντας μάλιστα πάει σχολείο στην Ινδία. (Microsoft : Satya Nadella , Google : Sunder Pichai, IBM : Arvind Krishna, Adobe : Shantanu Narayen, Reckitt Benckiser : Rakesh Kapoor και πολλοί άλλοι). Μάλιστα με κινέζικο orogin είναι πάμπολλοι σε τεχνολογικές εταιρείες αλλά σε μεσαίες/ερευνητικές βαθμίδες. Οπότε το ποιός κλέβει ποιόν είναι μια μεγάλη ιστορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!