Στο εσωτερικό της νέας Mercedes S-Class

Η νέα S-Class βρίσκεται προ των πυλών και σταδιακά αποκαλύπτονται περισσότερα σημεία της.

Ένα από αυτά είναι και το εσωτερικό της για το οποίο η ανακοίνωση της Mercedes αναφέρει πως: «Η S-Class προσέφερε πάντα έναν χώρο για άνετα ταξίδια και ήρεμη εργασία. Με τη νέα γενιά, το εσωτερικό της έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν «ενδιάμεσο χώρο», ένα καταφύγιο μεταξύ του σπιτιού και του χώρου εργασίας. Όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την άνεση και στις δύο εκδόσεις της S-Class, δηλαδή με κοντό και μακρύ μεταξόνιο, έχουν βελτιωθεί τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα.

Η αίσθηση ευρυχωρίας είναι αντίστοιχα γενναιόδωρη και σε αυτό συντελεί η επαναστατική εσωτερική σχεδίαση, η οποία έχει στοιχεία αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και σχεδίασης θαλαμηγού. Πέρα από τις έως πέντε οθόνες, εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αποτελούν επίσης τα μεγάλα διακοσμητικά στοιχεία στο ταμπλό οργάνων και στο πίσω μέρος (με τον First Class χώρο πίσω επιβατών). Ιδιαίτερα ελκυστική είναι η επένδυση ξύλου με ανοικτούς πόρους και κομψές πινελιές αλουμινίου.

Η τεχνολογία LED επιτρέπει τον διαδραστικό φωτισμό του εσωτερικού χώρου: Ο ενεργός ατμοσφαιρικός φωτισμός έχει πλέον ενσωματωθεί στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και έχει τη δυνατότητα να επισημαίνει οπτικά τις προειδοποιήσεις. Για παράδειγμα, το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας Active Blind Spot Assist προειδοποιεί για επικείμενη σύγκρουση με μία κόκκινη φωτεινή κινούμενη εικόνα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ανταπόκρισης κατά τον χειρισμό του συστήματος κλιματισμού ή του φωνητικού βοηθού «Hey Mercedes».

Επιπλέον, ο ενεργός ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι ενσωματωμένος στο σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING. Πατώντας ένα κουμπί ή δίνοντας μια φωνητική εντολή, η ολιστική προσέγγιση «Fit & Healthy» προσφέρει απτή, βιωματική εμπειρία των σημαντικά προηγμένων συστημάτων άνεσης της S-Class με λειτουργίες που ομαδοποιούνται σε διαφορετικούς κόσμους εμπειριών.

Mercedes-Benz S-Klasse, My MBUX (Mercedes-Benz User Experience) // Mercedes-Benz S-Class, My MBUX (Mercedes-Benz User Experience)

Ταυτόχρονα, το σύστημα δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό χώρο, για παράδειγμα αναζωογονητική σε περίπτωση κούρασης ή χαλαρωτική εάν το επίπεδο stress είναι υψηλό. Το ENERGIZING COACH προτείνει μάλιστα το κατάλληλο πρόγραμμα τονωτικής άσκησης ή ευεξίας με βάση τα δεδομένα του οχήματος ή της διαδρομής.

Ο έξυπνος αλγόριθμος του συστήματος συνυπολογίζει επίσης πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα ύπνου και το επίπεδο άγχους εάν ο οδηγός διαθέτει κατάλληλο smartphone ή φοράει ρολόι fitness. Η Mercedes-Benz έχει αναπτύξει μία ειδική γκάμα ENERGIZING Comfort στην Κίνα για τους Κινέζους πελάτες της S-Class».

Επισκόπηση σημαντικότερων χαρακτηριστικών

Επαναστατική εσωτερική σχεδίαση που θυμίζει αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου και σχεδίαση θαλαμηγού:

Περιβάλλον ευεξίας μέρα και νύχτα χάρη στον ατμοσφαιρικό φωτισμό:

Ακόμη πιο προηγμένα και νέου σχεδιασμού προγράμματα ENERGIZING Comfort:

Πανίσχυρο σύστημα φίλτρων:

Ειδικά σχεδιασμένη εργονομία για τον οδηγό και τον συνοδηγό και στις δύο εκδόσεις της S-Class, με κοντό και μακρύ μεταξόνιο:

Αναπαυτικά καθίσματα με πολυάριθμες επιλογές ρυθμίσεων και πολλές λειτουργίες άνεσης:

Αθόρυβη οδηγική απόλαυση χάρη στα εκτενή μέτρα κατά του θορύβου και των κραδασμών (NVH) και εξαιρετική ποιότητα κύλισης χάρη στα καινοτόμα συστήματα ανάρτησης, όπως το E-ACTIVE BODY CONTROL

Exit mobile version